26 d'abril de 2024

Cervesa artesana i porc "de major qualitat", en una bona edició de la Festa del Porc i la Cervesa

L’aposta per “centralitzar més la festa” i eliminar les atraccions del passeig del Ter ha estat "encertada"

Arola Cumeras 29 de setembre de 2014 a les 13:50
Una imatge de la plaça Fra Bernadí de Manlleu, dissabte a la tarda, amb molt de públic
Més productes de qualitat i una gran resposta de públic, especialment dissabte, són dues de les claus del balanç de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, que es va tancar diumenge, una darrera jornada en què la pluja va fer la guitza. En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Anglada, ha estat una edició molt positiva.

Divendres va ser "un dia normalet però dissabte a les 5 de la tarda fins a les 11 de la nit l’afluència de gent va ser molt i molt important". Anglada constata que "té un ressò més enllà de la comarca i és una festa consolidada amb gran capacitat d’atracció per la gent.

El Manifest del Porc va tenir més visibilitat i es va fer a les escales, a diferència de l’any passat, la primera edició amb Llucià Ferrer i Ester Tarabal, a l’interior de l’Aula del Gust. Enguany, van ser el gastrònom Pep Palau i Xevi Vilaregut els protagonistes. Segons Anglada, el vas de vidre dissenyat per Vilaregut es podrà continuar adquirint. Segons diu, "ha valgut la pena perquè a banda del disseny" atractiu "la cervesa és molt millor en un got de vidre que no en un de plàstic i era un altre toc de qualitat".

Encara sense xifres oficials de visitants, el regidor assegura que a l’Aula del Gust, els tallers i tastos han tingut molt d’èxit. Anglada afirma que "els productes gastronòmics han estat encara de més qualitat, anant més enllà de l’entrapà". La cervesa també "ha estat tota artesanal", i s’ha donat a conèixer "fet d’un altre manera, sense conservants, amb gran varietat i amb dues empreses de Manlleu i també altres de la resta de la comarca".

Per arrossegar públic, dissabte també va ser clau "la desfilada de moda del MAB". D’aquesta manera "també es fa evident tot el potencial comercial que tenim". L’Escola de Música Off-Broadway va interpretar tres peces musicals especialment pensades per posar una creativa nota musical i de ball. Una de les novetats de l’esdeveniment va ser la desfilada de moda canina de la mà de Vet Xarxa. També estava prevista una segona desfilada de cara a diumenge però finalment es va haver d’anul·lar a causa de la pluja.

L’aposta per "centralitzar més la festa" i eliminar les atraccions del passeig del Ter es creu que ha estat "una decisió encertada". Ara estan pendents de fer la valoració final amb els paradistes i la resta de participants per "millorar" de cara a l’any vinent.
Etiquetes:
Economia i empresa