26 d'abril de 2024

El programa Temps x Temps i Bernat Prat desvelen els secrets dels carrers de Manlleu

Es visitaran places emblemàtiques i es recordaran personatges, com ara l’enfrontament entre Carles Regàs i l’Ajuntament

Arola Cumeras 29 de setembre de 2014 a les 16:04
Una imatge de la plaça de Dalt Vila l'any 1959
El proper dissabte 4 d’octubre el programa d’intercanvi Temps x Temps de Manlleu proposa un passeig cultural als carrers de Baix Vila i Dalt Vila. Es podran conèixer els edificis i racons històrics, l’origen dels noms d’alguns dels seus carrers, quins personatges hi van viure i d’altres dades interessants de cada un d’aquests dos barris.

La idea anirà a càrrec de Bernat Prat, estudiós de la història de Manlleu i autor de llibres com El nom dels carres de Manlleu. El lloc de sortida serà a la plaça de Dalt Vila i la durada de l'activitat serà d'unes dues hores aproximadament. Bernat Prat explica que de seguida li va agradar la idea de fer "de guia del nucli antic de Manlleu perquè tot el que és donar a conèixer la meva vila, m’agrada".

Els atractius, assegura "són moltíssims". Prat anirà repassant també els noms antics dels carrers i explicant-ne els motius. Es resseguiran les antigues muralles de Manlleu i s’entrarà al barri "més històric". Es farà "un recorregut pels llocs més emblemàtics i el manlleuenc considera que "hi ha prou material per poder explicar".

Si és gent jove "quedaran sorpresos i si són de la meva edat, granats, ho refrescaran i segur que hi ha coses noves". També es visitaran places emblemàtiques i es recordaran personatges vinculats, com ara l’enfrontament entre Carles Regàs i l’Ajuntament de Manlleu.

Prat ha valorat molt positivament la iniciativa del Temps x Temps de manera que s’ofereixen les habilitats i actituds i oferir-les als altres generosament, sense diners pel mig". Per inscriure's cal enviar un correu electrònic a tempsxtemps@gmail.com, amb el nom dels participants o bé trucar 93 851 55 93 (Can Puget) de 8 a 3.

Paral·lelament, Bernat Prat ha començat un nou blog Manlleuhistoric.blogspot.com. Estan mirant si s’adapta a un projecte més global "de la biblioteca i del Museu del Ter".
Etiquetes:
Cultura