25 d'abril de 2024

Més de 500 persones es mobilitzen a Manlleu per reclamar votar el 9-N

La façana de l'Ajuntament s'ha il·luminat de groc, el color de la campanya Ara és l'hora

Arola Cumeras 1 d'octubre de 2014 a les 09:41
L'aspecte de la plaça Fra Bernadí aquest dimarts a la tarda just acabada la lectura del Manifest
Milers d’osonencs s'han mobilitzat a les places aquest dimarts responent a la crida de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. Les concentracions s'han fet davant dels ajuntaments partir de les 7 de la tarda. En el cas de Manlleu, s'han concentrat més de 500 persones.

A la plaça Fra Bernadí, tres violoncel·listes han interpretar el Cant dels ocells i Anna Piella ha llegit el Manifest. L’acte s'ha clos amb el cant dels Segadors i al cap de pocs minuts ha començat a ploure, cosa que ha restat seguidors a la mobilització. La façana de l'Ajuntament s'ha il·luminat de groc, el color que s'havia demanat des de la campanya Ara és l'hora que també vestissin els participants.

A més de ser una resposta de protesta contra la suspensió de la suspensió de la Llei de Consultes i del decret de convocatòria del 9-N, les concentracions també han estat el tret de sortida de la campanya pel 'sí'. Vic ha estat el punt que ha concentrat més persones, entorn de les 4.000. Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona ha estat l’encarregada de llegir el manifest mentre que Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona ha dirigit unes paraules als assistents. L’acte ha simbolitzat l’inici de la campanya amb una enganxada de cartells i també amb l’inici de la gigaenquesta que ha comptat amb la participació de Quimi Portet i Pep Poblet. La gigaenquesta arrencarà aquest proper dissabte a 7 poblacions d’Osona.

Un dels eixos de la campanya Ara és l’hora és tenyir de groc el país. Per aquest motiu s’ha demanat als participants anar vestits de groc i també s’ha començat tacar de groc diversos punts de la comarca. A Vic s’ha vist groc a la mateixa Plaça Major, a les columnes però també amb la il·luminació de l’Ajuntament, l’edifici de les antigues Galeries i el Temple Romà. També s'ha il·luminat el castell de Tona, el campanar de Centelles o el Santuari de la Gleva.
Etiquetes:
Política Municipal