26 d'abril de 2024

Dilluns comença la segona fase de les obres de reparació del paviment del carrer Enric Delaris

Pep Mas ha avançat que confien que en aquest temps es puguin iniciar també les obres de la rotonda del pont de can Molas

Arola Cumeras 10 d'octubre de 2014 a les 14:20
Una imatge del paviment del carrer Enric Delaris
El proper dilluns, 13 d’octubre, s’iniciarà la segona fase dels treballs de reparació del paviment del carrer Enric Delaris. Aquests treballs consistiran en la reparació del paviment del tram entre el carrer Sant Domènec i el carrer Sant Jaume.

El termini d’execució de l’obra és de dos mesos des de l’inici de l’actuació. Durant aquests dos mesos es tallarà la circulació de vehicles, però els vianants podran circular-hi. Es tracta de donar continuïtat a l’execució de la substitució del paviment "que estava en molt mal estat". El regidor d'Urbanisme, Pep Mas, ha avançat que confien que en aquest temps es puguin iniciar també les obres de la rotonda del pont de can Molas, que es podrien adjudicar la setmana vinent.

La primera fase, pel que fa al carrer Enric Delaris, ha durat des de finals d’agost fins a principis d’octubre i "per sort i per capacitat pressupostària pot ser ara". Entre el passeig del Ter i el carrer Sant Domènec es dóna per enllestit I s’obrirà al transit "en sentit sud, com sempre ha estat, a partir de dilluns 13". El mateix dia, afegeix Mas, comença la segona fase.

La previsió és 1 mes d’execució de l’obra i un altre mes per a l’assecatge "seguint els mateixos criteris". Pel que fa a la circulació, s’obrirà el tram baix entre Sant Domènech i passeig del Ter en sentit sud i queda tallada la circulació entre Sant Jaume i Sant Domènech i es manté el sentit nord, amunt del carrer Sant Jaume fins a Baixa Cortada.

La voluntat era "garantir solidesa i estabilitat en el paviment i que no ens trobem amb els problemes que es movien les lloses". També es vol evitar una certa acceleració "o velocitat inadequada de vehicles i també responia a criteris estètics del vial".

Mas diu que "si no hi ha res de nou en el marc d’aquests dos mesos començar. Pel que fa a la circulació de vehicles, la part alta del carrer continuarà mantenint-se en el sentit de pujada mentre que la part sud (tram del carrer Sant Domènec al passeig del Ter) s’obrirà al trànsit en el sentit habitual de circulació.

Aquesta 2a fase de l’obra serà executada també per l’empresa manlleuenca Arenes i Graves Castellot SA.