26 d'abril de 2024

Millora l'economia de les comarques centrals, encapçalada per les bones dades d'Osona

La Catalunya Central, juntament amb la demarcació de Girona, són els territoris "que millor han notat la recuperació"

ACN 15 d'octubre de 2014 a les 13:27
Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB, durant la presentació de 'L'Anuari econòmic comarcal' a Manresa
L'economia de les comarques centrals ha experimentat una modesta contracció del PIB del 0,26%, mentre que la mitjana a Catalunya ha estat del -0,48%. Osona va ser l'única comarca amb un creixement positiu del 0,23%.

Així ho constata 'L'Anuari econòmic comarcal' publicat per CatalunyaCaixa i dirigit per Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB. Segons ell, els resultats del 2013 "són de principi de recuperació i s'han d'anar consolidant al llarg del 2014". Oliver ha afirmat que la Catalunya Central és un dels àmbits territorials "que menys es va contraure".

La Catalunya Central, juntament amb la demarcació de Girona, són els territoris "que millor han notat la recuperació" i que presenten més indicadors en positiu. Oliver ha apuntat que aquesta tendència a la millora del 2013 s'ha de consolidar aquest 2014 i arribar a creixements de l'1,5 o 2%, "a no ser que hi hagi un xoc provinent de l'exterior".

Aquest canvi de tendència en l'economia de les comarques centrals s'explica, sobretot, per una lleugera recuperació dels sectors serveis i industrial. Aquestes bones dades s'expliquen per una important expansió del sector dels cereals, el vi i també per un modest augment del sector porcí.
Etiquetes:
Economia i empresa