27 d'abril de 2024

A la venda les entrades del concert de Halldor Mar, que versiona temes de la Nova Cançó

S'hi poden sentir en anglès Paraules d'amor, Al vent, Qualsevol nit pot sortir el sol o bé Noia de porcellana

Arola Cumeras 15 d'octubre de 2014 a les 18:11
La imatge promocional que ha elaborat l'Ateneu de Manlleu de cara al concert
El proper divendres 17 d’octubre, a les 10 de la nit a Can Puget de Manlleu, l’islandès Halldor Mar s’estrenarà a Osona presentant el seu disc Winds. L'any 1994 Mar va arribar a Barcelona per fer un curs de guitarra però s'hi va acabar instal·lant. Aquest 2014 ha sorprès amb, un disc on reinterpreta en anglès els temes de la nova cançó.

Segons ha explicat en una entrevista a Ràdio Manlleu, durant aquests anys s’ha anat impregnant de mica en mica de la cultura catalana. A Manlleu vindrà amb un concert intimista, ell amb "un músic a la mandolina, un altre al teclat i un parell de guitarres". A l’Acústic de Figueres fins i tot va estar "sol a la guitarra i va anar molt bé". L'actuació està impulsada per l'Associació Cultural pro-Ateneu.

Explica que tot plegat va començar amb un anunci de cervesa amb un futbolista del Barça, Cesc i el van trucar per cantar La bella Lola en anglès, i "vam quedar molt contents i vam pensar traduir més cançons i ha sortit un disc". El disc ha vist la llum fa pocs mesos i de moment "estem tocant molt per aquí".

Comenta que els islandesos que l’han escoltat "els agrada molt però per a ells és com si fossin cançons noves". Explica que és "molt fan" de la cançó Qualsevol nit pot sortir el sol, que va sentir per primera vegada "interpretada per Albert Pla i no per Jaume Sisa" però que la Noia de porcellana de Pau Riba és la seva preferida.

Halldor Mar ha fet seves cançons que van ser cantades com una metàfora de l'esperança que va sorgir a mitjan anys 70 i ha fet una revisió d'aquests temes amb un profund respecte. El disc pretén unir generacions i pobles entorn de la música i els sentiments.

A les fotos promocionals crida l’atenció el fet que al músic se’l veu amb un capgròs. Explica, divertit, que és "una manera de lligar un que ve de fora, un nòrdic com jo, amb la cultura catalana" i que "ens ha servit pel disseny de la portada, on es veu un capgròs amb la meva cara". El preu de l’entrada del concert a Manlleu és de 8 euros i 6 euros els socis. Presentant una de les butlleta de la revista El Ter es pot gaudir d'un 20% de descompte a taquilla.
Etiquetes:
Cultura