26 d'abril de 2024

La candidatura de Vic-Osona competeix amb 10 ciutats per ser Ciutat UNESCO de la Gastronomia

La campanya d'imatge ressalta i contraposa els conceptes de tradició i creativitat

ACN 17 d'octubre de 2014 a les 17:29
Presentació de la campanya gràfica i de la nova pàgina web de la candidatura
La candidatura de Vic-Osona a ser Ciutat UNESCO de la Gastronomia avança. Aquest és el títol a què aspira convertir-se la capital osonenca en les properes setmanes. El president del Gremi d'Hostaleria, Joan Naudó, s'ha mostrat confiat en aconseguir-ho.

A més, aquest dimecres Naudó ha assenyalat que la proclamació seria una oportunitat per a la ciutat i la comarca per projectar el seu patrimoni a l'exterior d'una manera exponencial, amb un ampli reconeixement internacional a la seva tradició gastronòmica, conformada per xefs, pagesia, restauradors, comerços d'alimentació i també la indústria agroalimentària o la innovació que suposa la universitat.

Segons Naudó, la proclamació de Vic també suposaria una projecció d'àmbit internacional de tot l'entorn que, a banda de promoure un fort impuls al turisme, obre unes àmplies possibilitats d'establir relacions comercials exteriors per part de tot el sector agroalimentari de la comarca. Ha afegit que seria una palanca d'impuls per divulgar el territori i impulsar la internacionalització del teixit productiu de Vic i Osona.

Aquest dijous s'han presentat les directrius gràfiques del projecte per part de GS Gràfica i Dívik, on s'ha destacat que es tracta d'una campanya de Vic però també de la comarca, Osona, on es posa el focus a la paraula 'compartir' en un sentit ampli, segons ha explicat Eva Torrents, responsable de Dívik. La imatge contraposa tradició i creativitat i la 'V' de Vic es dibuixa amb els colors vermell dels fogons, el verd de la natura i el marró de la terra i la pagesia.

També s'ha presentat un web amb el domini www.vic-osona.cat. La candidatura és una aposta conjunta de ciutat, amb el Gremi d'Hostaleria, la Cambra de Comerç i el Consell Empresarial d'Osona. Si ho aconseguís, seria la sisena al món i se sumaria a altres ciutats reconegudes com Popayán, a Colòmbia; Cheng Du, a la Xina; Ostersund, a Suècia; Jeonju, a Corea i Zahlé, al Líban. Ser Ciutat UNESCO de la Gastronomia també representaria entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en la branca de gastronomia, creada l'any 2004.
Etiquetes:
Economia i empresa