25 d'abril de 2024

36 pel·lícules de 13 països participaran al Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

El certamen, que s'ha situat com un referent del seu gènere, arriba enguany a la seva 32a edició

Anna Traveria / ACN 18 d'octubre de 2014 a les 11:55
Imatge de la presentació del festival
Més de 30 pel·lícules de tretze països diferents competiran enguany per ser la millor obra de la 32a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. El festival donarà el tret de sortida el proper 14 de novembre i s'allargarà fins el dia 23. El certamen recupera enguany la sessió d'homenatge, que anirà dedicada a l’històric de l'escalada Jim Bridwell. El nord-americà serà a Torelló el 20 de novembre per rebre la Flor de Neu d'Honor.

Amb aquestes 32 edicions, el certamen ha aconseguit situar-se com un referent del seu gènere, al mateix temps que posa en valor un esport minoritari, l'alpinisme, acostant a Torelló les figures més rellevants d’aquesta disciplina.
El director del festival, Joan Salarich, ha destacat que "la secció competitiva ha rebut enguany 104 pel·lícules de diversos països. D’aquestes, 36 han entrat a competició". Dels països que hi participen, França és el que ha fet una aportació més gran, seguit dels Estats Units i Àustria.

A banda d’aquestes, dues pel·lícules osonenques competiran en la secció oficial. Una és 'Joana. Pels Camins del Matxos', del torellonenc Isaac Moreno, que inaugurarà la sessió competitiva del certamen, i l'altra 'Pioners' dels vigatans Miquel Pérez i Miquel Vilaplana.

Una de les novetats d'enguany és la creació d'un premi on el públic farà de jurat per votació popular. Es tracta de la sessió +Xtrem, una sessió pensada per a un públic més jove, amant de l'aventura i dels esports de risc. S'hi podran veure curtmetratges de diferents temàtiques que porten cada disciplina al límit.

En aquesta edició, el públic podrà assistir a la projecció de la pel·lícula més antiga del gènere: un curt de sis minuts basat en l’experiència d’un grup de tres alpinistes que escalen el Cerví pel costat suís. El film s’ha restaurat recentment i serà projectat com a peça única al costat de les millors pel·lícules de l'any.
Etiquetes:
Cultura