24 d'abril de 2024

La CUP Manlleu demana "explicacions" sobre un punt del ple que modificaria sous d'alguns treballadors

El batlle, Pere Prat, es mostra "sorprès" i desmenteix que s'hagi tractat "de manera opaca"

Arola Cumeras 20 d'octubre de 2014 a les 18:14
La CUP de Manlleu demana més informació sobre l’increment de sou d’un 33% de la plantilla de l’Ajuntament, que es podria derivar d'un dels punts de l'ordre del dia del ple de dimarts vinent. A l'ordre del dia està previst aprovar una modificació pressupostària en relació als sous de les treballadores i treballadors del consistori.

Des de la CUP de Manlleu afirmen al "comunicat":http://manlleu.cup.cat/noticia/comunicat-en-relaci%C3%B3-la-modificaci%C3%B3-pressupostaria-dels-sous-dels-treballadorses-del que els preocupa la "manca de transparència interna i externa per part de l’equip de govern format per ERC i ICV". L'alcalde, Pere Prat, ho desmenteix i es mostra "sorprès" pel comunicat.

El que pretenen, segons el text de la CUP, és "demanar explicacions per saber com es gestionen els diners públics i si els criteris van encaminats a millorar la situació de les persones amb una renda més baixa" d'entre els treballadors que suposadament veuran augmentat el seu salari.

El batlle; Pere Prat ha afirmat haver llegit el comunicat i ha explicat a Ràdio Manlleu que "he sentit sorpresa i desmenteixo que s'hagi portat d'una manera opaca; s'ha negociat internament amb els representats dels treballadors i treballadores".

L'alcalde ha explicat que el tema "primer es va retirar però ara s'ha repensat i es porta al ple, per debatre-ho". Afirma que "la resta de punts" del ple "tampoc no s'han parlat abans", i que en tots els casos es fa "igual, i les propostes estan penjades a la web; tampoc no hem parlat abans de les ordenances fiscals ni de la resta de l'ordre del dia".

Des de la CUP, Xavier Generó afirma que "desconeixem si a part de criteris tècnics n'hi ha d'altres de polítics i reclamem de nou més transparència". Entenen que "és una manera de fer política i de la resta de punts també ens agradaria tenir-ne més detalls" però aquest punt "afecta molt directament gran part de la plantilla i implica diners públics i gestió pública; hauríem de poder opinar tots". A més, afirma que al ple "s'hi arriba amb acords preexistents i la informació essencial de cada punt es desconeix abans del ple, durant el ple i de vegades s'ha d'esperar fins que no es publica tota l'acte per saber els documents reals aprovats".
Etiquetes:
Política Municipal