25 d'abril de 2024

Es presenta l'edició del llibre El món per un forat, XX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu

És un relat ambientat a Vidrà sobre el període de la Guerra Civil i els anys de la postguerra

Arola Cumeras 21 d'octubre de 2014 a les 13:25
Anna Piella, integrant del jurat del premi, la guanyadora Maria Vilanova i el regidor de Cultura Àlex Garrido
El proper divendres dia 24 d’octubre, a les 8 del vespre, la Biblioteca Municipal de Manlleu acollirà la presentació del llibre El món per un forat de Maria Vilanova i Vila-Abadal.

Aquesta obra, guanyadora del XX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu 2014, publicada per Témenos edicions, és un relat ambientat a Vidrà sobre el període de la Guerra Civil i els anys de la postguerra. També parla sobre la manca de llibertat. Maria Vilanova ha explicat l’argument a Ràdio Manlleu.

Com indica el filòleg Jordi Dorca al pròleg, "aquest és un llibre amb punxes i barrots". Dorca, que serà present a l’acte de divendres, ha dit que es tracta d’un al·legat a la cultura i l’educació, a més d’un cant a la llibertat.

Maria Vilanova és doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Anglesa per la mateixa universitat. Ha cursat estudis de postgrau relacionats amb l’ensenyament de l’anglès, el teatre i l’escriptura tant a universitats de casa nostra com de Gran Bretanya. Segons diu, va idear la història de El món per un forat partint de la variant dialectal de la Vall del Ges i el Bisaura.

Ha participat en projectes educatius a Bolívia, El Nepal i Rwanda. A banda de moltes altres obres, Vilanova és autora de la novel·la London is London de Témenos edicions, 2013, i de Petites històries al replà de l’escala, de la mateixa editorial, 2014.
Etiquetes:
Cultura