27 d'abril de 2024

Les obres de la rotonda del pont de Can Molas començaran pel novembre

El giratori de la carretera d'Olot es farà el proper mandat

Arola Cumeras 22 d'octubre de 2014 a les 13:59
Una imatge de la roda de premsa d'Anglada, Prat i Mas dimarts al migdia
L’alcalde, Pere Prat, i els regidors de Promoció Econòmica, Josep Maria Anglada i Urbanisme, Pep Mas, van explicar dimarts l’estat actual i les actuacions previstes en les zones i equipaments afectats per les pluges del 5 de setembre. Van xifrar el pressupost total d'arranjament de desperfectes i millores en 1.172.000 euros.

El tram del canal industrial malmès es farà "nou de manera més extensa i així ens en podrem oblidar" des d’Enric Delaris fins al carrer Vendrell, va explicar el batlle. Ja s’ha adjudicat i es començaran les obres entre el gener i el febrer. Al mateix temps, dimarts es va adjudicar la rotonda del pont de Can Molas i les obres començaran pel novembre.

El pressupost aproximat és d’1.172.019,10, dels quals només el canal ja en suposa 1 milió, en els dos trams, el del passeig del Ter i el de la boca del torrent del Poquí. No descarten "que es pugui adjudicar amb baixes importants". El finançament "ve de partides sobreres i un import dels interessos de préstec no utilitzat aquest any pel que fa al parquet". La Diputació "té partides extraordinàries" i confien que bàsicament amb el seu ajut "es pagui entre el 70 i el 80% del cost". A part, també es negocia "cobertura amb les assegurances" i s’haurà de renunciar a alguns aspectes com "asfaltatge de carrers".

Es va estudiar "si calia renunciar a alguna de les inversions programades". Amb tot, el giratori de la carretera d’Olot ja es deixa pel proper mandat. Pere Prat explica que "una via important on hi passen molts cotxes com és el passeig del Ter la tenim tancada i elaborem el projecte, que és complex pels serveis que passen per la via". Les obres abastaran des del carrer Enric Delaris fins al carrer del Vendrell, excepte "uns 20 metres d’Enric Delaris que ja estan arreglats". S’arranjarà el canal i la barana, amb un projecte enllestit pel desembre i començar les obres "entre gener i febrer". No hi ha termini d’execució previst però superaria "els 4 o 5 mesos".

*La rotonda del pont de Can Molas, enllestida pel febrer*

La rotonda del pont de can Molas ja està adjudicada i "durant el novembre començaran les obres" i acabaran entre gener i febrer. Segons el batlle "anirà bé perquè serà la data en què començaria l’arranjament del passeig del Ter i així no tindrem problemes de mobilitat". Dimarts en junta de govern es va adjudicar la rotonda entre carretera d’Olot, carrer Cavalleria i passeig de Sant Joan. Tot i així, ja es faria de cara al proper mandat. Va justificar que "si es fes tot a la vegada seria un caos circulatori i la gent s’enfadaria amb raó; no podem anar més de pressa perquè és un projecte molt complex, en el cas del passeig, tot i que es farà tot amb caràcter d’urgència". El "més correcte", va dir Prat, potser seria "començar el setembre del 2015", com que la subvenció és de la Diputació "hi ha temps per poder-ho justificar" i acabar "entre desembre i gener".

S’ha actuat ja "al torrent de la Coromina, tal com també havien demanat els veïns, està net i li hem donat més fondària, a més s’ha eliminat un talús d’un camp". També "s’ha fet una bona neteja d’arbre al torrent del Poquí i s’ha de donar solució al pont de la Caseta, que va provocar que el canal vessés i entrés al pavelló; s’hi farà una boc amés gran". Al torrent del Parer, que també afecta el polígon de la Coromina "es comença a netejar en els propers dies". A l’avinguda de Roma es canviarà l’orientació d’una reixa, que passarà a ser "horitzontal i evitarà embassament d’aigua entre plaça de la Sardana i avinguda de Roma".

*El parquet del pavelló, a punt abans no acabi l'any*

El parquet del pavelló està valorat en 114.000 euros. Ahir es va aprovar una memòria valorada i, al ple, les partides econòmiques per fer-hi front. Ara s’obre el procés de licitació i calculen que pel novembre "es podrà col·locar parquet i tornar a la normalitat". L’execució de l’obra es preveu en 21 dies. Pep Mas va destacar "gran comprensió per part de les tres principals entitats esportives que ocupen el pavelló; membres de UEFS i CB Manlleu van col·laborar de manera voluntària al desmuntatge del parquet". Els entrenaments seguiran en "patis d’escoles municipals, a La Salle i els partits en altres pavellons, com per exemple L’Esquirol, Sant Vicenç i especialment Sant Julià de Vilatorta". A més "s’ha actuat al mur que dóna davant del pavelló, s’està aixecant la paret del canal perquè hi hagi més protecció". Aquests dies s’han arranjat també "camins de pagès i altres aspectes importants per a molta gent".