25 d'abril de 2024

Del 22 al 26 d'octubre, el Festival de Curtmetratges s'instal·la a Manlleu

El jurat el formen l'actriu Marina Comas, la cineasta Mar Coll i la crítica i professora Violeta Kovacsics

El Ter 22 d'octubre de 2014 a les 17:26
La imatge gràfica del 12è Festival de Curtmetratges de Manlleu
La 12ª edició del Festival de Curtmetratges de Manlleu s’inaugura aquest dimarts al vespre a l’Espai Rusiñol. Més de 1.500 curtmetratges d’arreu del món han arribat i s’ha hagut de fer "un gran esforç per seleccionar-ne 51".

El certamen consolida alguns dels canvis que es van emprendre en la passada edició, però també recupera de la figura del jurat, aquest any integrat plenament per dones. Seran l'actriu Marina Comas, la cineasta Mar Coll i la crítica i professora Violeta Kovacsics. Sergi Prat, director del festival, ha volgut destacar que l’Espai Rusiñol, aquest dimecres a partir de les 8 del vespre, pot ser un espai idoni per tal de celebrar aquesta cita cultural ja tan consolidada a la ciutat.

El regidor de Cultura, Àlex Garrido, va puntualitzar durant la presentació que l’aposta pel canvi de dates "ha resultat exitosa i enguany ha de ser la consolidació". El canvi d’ubicació "és una aposta important, un marc sensacional per fer el festival" tot i que "l’any que ve o l’altre esperem poder-ho fer al Teatre Centre ja acabat".

Enguany el festival presentarà una selecció dels millors curts d'arreu del món entre els dies 22 i 26 d'octubre. Sergi Prat ha remarcat que és molt complicada la tria i que les procedències dels curts són arreu del planeta. Com a primícia, aquest dimarts s’estrena fora de concurs ‘Apagats’, de l’osonenc Èric Antonell, un dels guanyadors de l’edició 2013. Antonell explica que n'està molt satisfet i considera que "forma part del premi". Ara mateix, ja es troba immers ara en la producció d’un nou treball, que suposa el seu retorn dins del gènere de l’animació, que li és més habitual.

Al Festival, es consoliden les tres seccions úniques en les que es dividirà la programació del festival: Osona, Ficció i Animació. També segueixen endavant els tallers de pixelació (amb Frank Martos d’Animaldia al capdavant) i les matinals d'animació, així com la gratuïtat de totes les activitats proposades.

Una imatge d'Èric Antonell, que va guanyar la categoria d'Osona i ara presenta el resultat del seu treball

Etiquetes:
Cultura