25 d'abril de 2024

Presència osonenca a les noces d'or del RACC Rally Catalunya - Costa Daurada

Xevi Pons es perfila com a un clar candidat a la victòria a la mítica prova catalana

G.Moral 23 d'octubre de 2014 a les 11:26
Xevi Pons fent testos a La Vola. Foto: X.Comella
Aquest divendres comença la 50a edició del Catalunya Costa - Daurada, prova puntuable pel Campionat del Món de ral·lis. Entre els participants un gran gruix de pilots catalans, i osonencs. Xevi Pons es mostra com a un dels favorits a la victòria en la categoria WRC2, el manlleuenc ja ha estat aquests dies per les carreteres osonenques posant a punt el Ford Fiesta R5 sobre asfalt.

El Manlleuenc ha estat diversos dies de la setmana provant els ‘settings’ del Fiesta a la carretera de La Vola, ja que aquest tram es molt semblant al tipus d carretera que es trobarà per terres tarragonines. Pons també ha rodat sobre terra per tal d’adaptar el Fiesta a aquest terreny. De fet fins aquestes setmanes el manlleuenc no havia rodat mai amb aquest cotxe sobre terra, però ha afirmat, a les xarxes socials, que les sensacions han set molt bones.

Per Pons aquesta prova és una prova molt especial ja que tot i que es corre en terres tarragonines, i no en osonenques com en temps passats, continua sent el ral·li de casa per a molts pilots. Per aquest motiu molta gent la titllat com a un dels favorits ala victòria a la prova, tot i que ell aquest any no està disputant aquest campionat. De fet aquesta prova serà de les últimes proves mundialistes per a Pons abans de començar el projecte de l’any vinent, on disputarà tot el mundial. Per aquest motiu el manlleuenc aprofitarà la prova catalana per fer un cotxe competitiu de cara l’any vinent.

Josep M. Membrado també serà un any més a les noces d’or del Ral·li Catalunya. El pilot d’Olost tornarà a posar-se al volant del Mitsubishi Lancer Evo X per córrer en categoria RC2 i on espera poder acabar al prova tot i fent un bon paper. Un altre que tampoc i faltarà serà Mariano Parés a dins d’un Mitsubishi Lancer Evo IX, i on espera també poder fer un bon paper, sobretot sobre terra.

El ral·li en si començarà aquest divendres en els mítics trams de les terres tarragonines. Per aquesta edició el RACC, club organtizador, ha realitzat diversos canvis molt interessants a la prova. El més destacat que un tram urbà a Montjüic, Barcelona, obrirà el ral.li. Serà una especial de 3,20 km d'asfalt que es correrà avui, a partir de les 18h.
Etiquetes:
Esports