23 d'abril de 2024

Tots els municipis d'Osona tindran punts de votació el 9-N

Dimecres la Generalitat farà públics els punts de votació definitius

El Ter 24 d'octubre de 2014 a les 09:59
Tots els municipis de la Catalunya Central podran tenir punts de votació pel 9-N, segons ha confirmat la delegació del Govern al territori. En el cas de Manlleu, es preveu que es pugui fer als instituts Antoni Pous i La Teuleria.

Les comarques del Bages, Berguedà, Osona, Solsonès i Anoia tenen 127 municipis que no disposen d'institut públic, i tots els consistoris d'aquestes localitats han decidit cedir un local municipal al Govern perquè els ciutadans puguin votar.

En total, a les comarques centrals hi ha 165 municipis, 38 dels quals disposen d'un institut públic per celebrar les votacions del proper 9-N. La delegació del Govern a la Catalunya Central ha dut a terme un procés de reunions amb alcaldes per assegurar el màxim de punts de votació.

El tràmit que havien de fer els ajuntament per oferir-se a la delegació del Govern no va ser necessari en el cas de Manlleu, que ja té institut públic. En concret, tenien temps per fer el tràmit fins dimarts a les 2. L'alcalde, Pere Prat, va concretar que "a Manlleu aquest pas no s’havia de fer, només havien de fer-lo les poblacions que no tenen institut". Confirma que la col·laboració serà màxima, "ens hem ofert per tot el que calgui". Va puntualitzar que a Manlleu hi ha tres edificis que són propietat de la Generalitat, els dos instituts, l’Antoni Pous i el de la Teuleria, i el Centre Cívic Frederica Montseny.

Divendres passat, a la reunió amb Santi Vila i el delegat del govern va comentar-ho. El batlle es va mostrar preocupat perquè no hi hagi "cues, però suposo que si es posen 10 o 20 taules a cada institut estarà bé". També va explicar que l’aplicatiu electrònic que tenien els ajuntaments "per oferir-se" va deixar de funcionar, per la suspensió del Tribunal Constitucional. Dimecres la Generalitat farà públics els punts de votació definitius.
Etiquetes:
Política Municipal