24 d'abril de 2024

La revista cultural a internet L'Escriba estrena els seus continguts

El projecte està coordinat per un equip de persones amb formació variada en els àmbits de la filologia o el periodisme

Arola Cumeras 24 d'octubre de 2014 a les 10:27
Una imatge de l'equip que fa possible el portal lescriba.cat. Foto: J. Casas
La publicació en línia L’Escriba (lescriba.cat) ha estrenat la seva versió completa aquest mes d’octubre amb la voluntat de convertir-se en un mitjà de proximitat en la difusió de la literatura i la informació relacionada amb els àmbits culturals i editorials.

El nou diari digital, on estan implicats diversos col·laboradors de Ràdio Manlleu, ofereix continguts de temàtica literària diferenciats per a diversos públics (infantil, juvenil i adult) mitjançant formats com les notícies, recomanacions, crítiques i entrevistes. Una de les impulsores del projecte, la filòloga Sílvia Plana, ha explicat que han volgut dividir els continguts per seccions.

Per exemple, hi ha crítiques, recomanacions o un article d’una psicòloga que parla de l’acte comunicatiu que suposa explicar contes als nens i notícies en forma de "retalls d’actualitat". Sílvia Plana afirma que l’objectiu principal ara és "donar-nos a conèixer" i més endavant mirarien d’aconseguir algun patrocinador o bé publicitat i generar alguns ingressos".

El portal l’Escriba va iniciar els seus passos a principis de setembre sota l'aparença d'un joc detectivesc que va tancar-se el diumenge 12 d'octubre amb la resolució del cas i la presentació del nou format. El projecte està coordinat per un equip de persones amb formació variada en els àmbits de la filologia, les humanitats, el periodisme i la psicologia, una diversitat que enriquirà el portal amb contingut variat i des de diversos punts de vista.

Són presents en xarxes socials com Facebook i Twitter, i a més es poden enviar recomanacions i comentaris a info@lescriba.cat. Es vol "promoure la interacció" entre els lectors.
Etiquetes:
Cultura