25 d'abril de 2024

Agents de la Policia Local de Manlleu, en una formació sobre riscos en instal·lacions elèctriques

400 efectius de la Catalunya Central rebran aquesta formació

Arola Cumeras 24 d'octubre de 2014 a les 13:36
Una imatge de la visita dels cossos de seguretat a la subestació
Els Mossos d'Esquadra d'Osona i agents de la Policia Local de Manlleu han participat aquest dijous en una sessió formativa sobre els riscos a les instal·lacions elèctriques. Els agents han visitat a la subestació de Vic on tècnics de la companyia Endesa els han explicat detalls d'aquestes instal·lacions i com es poden reduir al màxim els riscos.

Entre d’altres aspectes, s'ha parlat de les potències de les diverses seccions o bé de les distàncies de seguretat. Precisament aquesta qüestió la destacaven dos agents del cos de Policia Local de Manlleu, que van considerar "molt interessant" la formació.

Durant la visita, es va parlar del "sistema de terra, les madeixes de coure que protegeixen les persones si hi hagués cap problema elèctric". Si accidentalment algun element "fos robat, un delicte habitual, s’estaria limitant la protecció de la instal·lació sobre les persones" i "és el tema que més ens preocupa a nivell de seguretat", segons un dels tècnics de Red Eléctrica Española.

Segons el formador de la companyia Endesa, David Gómez, és clau poder inculcar la idea de la seguretat en les persones. En un tema elèctric, que "no es veu", han d’estar "molt controlats els riscos".

Durant la visita, es van resoldre nombrosos dubte com ara alguns sobre l’efecte de la boira o la humitat sobre les instal·lacions elèctriques o algunes maniobres bàsiques en cas d’emergència. Alguns dels aspectes també van incloure l’explicació pel brunzit habitual a les subestacions, que és resultat "de l’efecte corona, quan es produeix ionització de l’aire I aquest, normalment aïllant", es transforma en un medi "una mica conductor de l’electricitat".

Es van comentar anècdotes com ara que els ocells "es posen sobre un fil elèctric, i com que no toquen terra, no els passa res". En canvi, altres ocells "molt grans, com cigonyes" de vegades toquen dos punts i per això alguns exemplars han resultat morts. També es va aclarir que tot plegat pot dependre de "la circulació de la intensitat". En els propers mesos està previst que 400 efectius de la Catalunya Central rebin aquesta formació.
Etiquetes:
Societat