25 d'abril de 2024

Creacció acollirà un Centre de Desenvolupament Tecnològic de Quonext, majorista de Microsoft

L'espai estarà actiu a mitjans del 2015 a la Casa de la Convalescència de Vic i crearà 20 llocs de treball a l'any

ACN 24 d'octubre de 2014 a les 16:49
Representats de l'acord a la signatura del conveni
Creacció, l'agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement en què participa l'Ajuntament de Manlleu, ha signat conveni amb Quonext, el principal majorista de Microsoft al sud d'Europa, i amb la Fundació Universitària Balmes (UVic-UCC).

L'acord servirà per la creació del primer Centre de Desenvolupament Tecnològic a Vic. L'espai es posarà en marxa a mitjans del 2015 i tindrà la seu a la Casa de la Convalescència. El president de Quonext, Juan A. Herreo, ha explicat que el centre crearà cada any 20 llocs de treball especialitzats en el desenvolupament de solucions Microsoft. La selecció dels treballadors es durà a terme a partir dels millors alumnes d'un curs de postgrau que impartiran professors de la UVic-UCC i professionals de Quonext.

El director general de Quonext, Juan Antonio Herrero, ha assenyalat que l'acord entre Creacció i Quonext permetrà retenir "el gran talent" que hi ha a la ciutat, la UVic-UCC podrà oferir un producte amb garanties immediates d'inserció al mercat laboral i Quonext podrà formar nous professionals i especialitzar-los en les solucions software de gestió sobre Microsoft Dynamics. El Centre de Desenvolupament Tecnològic serà un centre de desenvolupament avançat de solucions per a la gestió empresarial sobre la plataforma Microsoft Dynamics.

El conveni signat preveu la creació d'un postgrau sobre Programació i Implantació de Solucions Microsoft Dynamics que impartirà la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya a partir del proper mes de gener. El curs de postgrau, de 750 hores, inclou una càpsula que permetrà, a tothom que la superi, incorporar-se al Centre de Desenvolupament Tecnològic (CEDART) de manera automàtica amb un contracte de pràctiques de sis mesos.

Per la seva banda, el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, ha assenyalat que el món universitari ha de ser cada vegada més conscient del paper laboral i de les necessitats formatives que tenen els estudiants. Però per altra banda, les empreses també han d'assumir que són centres de formació i "han de ser conscients que poden exercir un rol important en la formació".

L'acord ha estat signat pel Dr. Josep Arimany, president de Creacció i regidor de Ciutat del Coneixement de l'Ajuntament de Vic; Juan Antonio Herrero, president del grup Quonext; Joan Turró, director general de la FUB, i Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC.

*Quonext el majorista de Microsoft*

Quonext és el majoria de Microsoft a l'Estat espanyol i és una companyia de software de gestió per a empreses que ofereix solucions de negoci i serveis d'última tecnologia basades en Microsoft Dynamics per a companyies de múltiples sectors d'activitat. Quonext disposa d'una cartera de clients superior a les 2.100 referències i compta amb oficines a Sant Cugat del Vallès, Madrid, Palma i Lleida. Actualment hi treballen 130 persones.
Etiquetes:
Economia i empresa