24 d'abril de 2024

Desarticulen un grup especialitzat en robatoris amb força que havia actuat a Osona

Als arrestats se'ls imputen set robatoris, perpetrats entre el mes de desembre de 2013 i l'1 d'agost

ACN 24 d'octubre de 2014 a les 17:07
Durant l'operatiu es van intervenir diners en metàl·lic de més d'un centenar de països diferents
Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Osca, van detenir el passat 14 d'octubre quatre homes acusats de pertànyer a un grup organitzat que hauria comès almenys set robatoris en empreses d'Osona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental mitjançant el mètode del butron.

Dos dels arrestats són de nacionalitat espanyola i els altres dos són romanesos. Són veïns de Mataró, Barcelona i Viladecans i tenen entre 40 i 42 anys. La banda tenia un alt grau d'especialització. Cometia els robatoris mitjançant el mètode del butron, inutilitzava els sistemes d'alarma de les empreses i forçava les caixes fortes amb radials o eines similars. Als lladres detinguts se'ls acusa de robatoris amb força, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, atemptat contra els agents de l'autoritat, delicte contra la seguretat vial i falsificació documental.

La investigació policial es va posar en marxa quan la Guàrdia Civil d'Osca va informar els Mossos d'Esquadra que havien detectat una organització criminal altament especialitzada. Els lladres seleccionaven l'empresa que volien assaltar en funció de la tipologia de productes que fabricaven o emmagatzemaven o per si podien tenir quantitats importants de diners a la caixa forta. Per fer els robatoris la banda feia servir vehicles que permetien transportar gran quantitat de productes que després revenien a tercers.

L'operatiu policial va consistir en l'escorcoll en sis domicilis: dos a Barcelona, un a Sabadell, un a Mataró, un a Viladecans i un a Cambrils. En els escorcolls la policia va trobar diverses eines utilitzades en els robatoris a les empreses, emissores per comunicar-se entre ells, peces de roba i complements per cobrir-se el rostre i per evitar deixar empremtes. A més, van intervenir armes blanques, una pistola detonadora modificada per ús real, esprais de defensa, diners en metàl·lic de més d'un centenar de països diferents, substàncies estupefaents, bàscules de precisió i bosses de mà amb documentació de centenars de persones.

Durant l'operatiu també es va recuperar un vehicle de gamma alta que la banda havia sostret d'un concessionari de Mataró el mes de març de 2012 i en van intervenir un altre que els delinqüents usaven per cometre els robatoris.

Als arrestats se'ls imputen set robatoris, perpetrats entre el mes de desembre de 2013 i l'1 d'agost d'enguany, a les poblacions de Caldes de Montbui, Montornès del Vallès, Centelles, la Garriga, La Roca del Vallès, Taradell i Barberà del Vallès. A més, la investigació també ha permès relacionar aquest grup amb deu robatoris amb força més, concretament a l'interior de diversos vehicles.

Després de passar a disposició judicial, un dels quatre detinguts va ingressar a presó i els altres tres van quedar en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de comparèixer cada setmana davant l'autoritat judicial.
Etiquetes:
Societat