25 d'abril de 2024

Els Nyerros de la Plana planegen ser oficialment colla de 7 aquest diumenge a Manlleu

Per als Nyerros és “un pas endavant i de cara a l’any vinent segurament podrem tenir actuacions amb més cara i ulls"

Arola Cumeras 24 d'octubre de 2014 a les 17:16
Una imatge recent dels Nyerros
Els Nyerros de la Plana estan a només un pas de ser oficialment colla de 7. I aquest diumenge ja ho poden aconseguir. És la Diada Nyerra, que es celebra a la plaça Fra Bernadí de Manlleu i en què miraran de tornar a portar castells de 7 per obtenir la fita, que requereix "descarregar dotze construccions de set en tres anys".

L'actuació començarà a les 12 del migdia i els Nyerros estaran acompanyats dels Tirallongues de Manresa i dels Castellers de Caldes de Montbui. Tal com ha explicat la cap de colla, Marta Farrés, si en fan dos diumenge ja hauran assolit l’objectiu.

La seva participació tindrà més pes a partir d’ara, sobretot a l’assemblea anual que fa la coordinadora de colles castelleres de Catalunya a principis de temporada, al voltant del febrer. Ser colla de 7 els permetria tenir "més vots" dins de la coordinadora, que decideix qüestions com "l'ús del casc i altres" però "sobretot és un premi per la nova temporada per la colla".

Segons Farrés, la gamma de 7 i de 8 és la més nombrosa a Catalunya però per als Nyerros és "un pas endavant i de cara a l’any vinent segurament podrem tenir actuacions amb més cara i ulls, amb més pinya i es notarà que no estem plegant veles, que anem fent a poc a poc".

Dissabte 11 a la tarda ja van fer una nova trobada, que han anomenat Diada Local i que van aprofitar per "fer castells diferents i acabar amb una festa al local". Van aprofitar per "fer pujar gent més diversa després d’aquest setembre tan ple". Per exemple, entre les construccions que es van aixecar a Manlleu n’hi va haver algunes "que no es veuen a les places com ara un 3 de 6 amb agulla que va constar primer d’un pilar i, un cop coronat, es va pujar l’estructura; al contrari que normalment". Segons Farrés "només sabem que ho hagi fet una altra colla, a part de nosaltres".
Etiquetes:
Cultura