26 d'abril de 2024

Comencen les obres de la variant de Calldetenes

Els treballs compten amb una inversió de 2,3 milions d'euros i un termini d'execució d'un any

ACN 28 d'octubre de 2014 a les 11:42
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat aquest dilluns les obres de la variant N-141d, al seu pas per Calldetenes, que ha de servir per evitar el pas dels vehicles per l'interior del nucli urbà del municipi.

Actualment, Calldetenes rep una part important de vehicles que, procedents de l'Eix Transversal, volen accedir a Vic. Els treballs compten amb una inversió de 2,3 milions d'euros i tindran un termini d'execució de 12 mesos. La N-141d discorre entre Vic, Calldetenes, Folgueroles i Vilanova de Sau. El trànsit d'aquesta via, molt reduït entre Vilanova de Sau i Folgueroles, és força intens entre l'Eix Transversal i Vic, d'uns 10.500 vehicles diaris.

Molts d'aquests vehicles procedeixen de l'enllaç de l'Eix, amb l'N-141d i travessen el nucli urbà de Calldetenes per dirigir-se al centre de Vic. La nova variant tindrà una longitud de 900 metres i discorrerà pel nord de la carretera actual, des de l'actual N-141d, a l'oest de Calldetenes fins a enllaçar novament amb la carretera actual, just abans de la Torre d'en Marc. La carretera projectada està formada per dos carrils de circulació, un per sentit, de 3,5 metres d'amplada i dos vorals de mig metre, cadascun.

D'altra banda, es construirà un camí de vianants de tres metres d'amplada que inclourà una passarel·la sobre la variant. Aquesta passarel·la, de 20 metres de longitud i tres d'amplada, se situarà entre la segona i la tercera rotonda previstes. Així mateix, les obres inclouran la construcció d'un calaix de 13 metres de longitud, tres metres d'alçada i dos metres d'amplada, per al pas de la variant sobre el torrent de Sant Marc.