25 d'abril de 2024

El Síndic Municipal de Greuges fa 2 actuacions d'ofici el primer any de mandat

Reclama que s'elimini obstacles d'algunes voreres i que s'instal·lin nous desfibril·ladors

Arola Cumeras 28 d'octubre de 2014 a les 13:27
Jordi Casellas, el Síndic Municipal de Greuges de Manlleu
El Síndic Municipal de Greuges de Manlleu, Jordi Casellas, compleix un any de mandat. En aquest període, ha dut a terme 15 actuacions, 7 de les quals ha desviat a d’altres organismes. Les 8 restants, per les quals ha obert expedients, tenen a veure amb obres, trànsit, mediació entre veïns, millora de la normativa a la via pública i bretolades. D’aquests casos, 5 s’han resolt.

A més, el síndic ha fet 2 actuacions d’ofici. En una, reclama que Manlleu millori alguns aspectes dels carrers per facilitar la mobilitat de les persones i en l’altra, que s’instal·lin més desfibril·ladors. Casellas explica que la primera actuació d’ofici està basada "en els obstacles que hi ha a les voreres i afecten tots els vianants, però especialment les persones que van amb un cotxet, un carretó de la compra o bé els qui van en cadira de rodes".

"Senyals de trànsit, fanals i altres obstacles" van ser detectats pel mateix síndic i els fa constar en el seu informe. Considera "sorprenent la quantitat d’obstacles que hi arribem a tenir". A l’informe, elaborat pel febrer, hi cita casos del carrer Puigpardines, del carrer Sant Pere, la cruïlla entre Pintor Guàrdia i Puig Guardial o entre el passeig de Sant Joan i Puig Guardial. Més tard, pel setembre, n’ha presentat una segona que fa referència a la instal·lació de desfibril·ladors a la població.

Actualment, a Manlleu n’hi ha dos, al pavelló i a les piscines. El síndic considera que no n’hi ha prou i que s’haurien de doblar perquè "no tinguin limitació horària i estiguin més al centre de la població". Comenta que els aparells "ara tenen més prestacions". El síndic comenta que "s’ha escaigut que hi ha grups municipals com CiU que també han fet la mateixa petició a l’Ajuntament". La resposta del consistori és que "se’n fa càrrec i quan tingui disponibilitat pressupostària es faria".

La tasca del Síndic Municipal de Greuges és intentar acostar posicions en la resolució de conflictes, especialment entre l’Ajuntament i aquells organismes vinculats, i els ciutadans. La seva oficina d’atenció està situada a les dependències de Can Puget de Manlleu i es poden concertar hores de visita.
Etiquetes:
Societat