23 d'abril de 2024

Josep M. Membrado àngel de la guarda de Xevi Pons al Catalunya

Membrado va evacuar a Pons just després de l'accident del manlleuenc

G.Moral 30 d'octubre de 2014 a les 10:44
Membrado en un dels últims trams del ral·li
Xevi Pons va haver de dir adéu al penúltim tram del RACC Catalunya – Costa Daurada, després d’una fortíssima topada amb un mur de contenció. Tant Pons com el seu copilot Àlex Haro van haver de ser hospitalitzats d’inmediat ja que el fort impacte havia deixat a pilot i copilot mig inconscients per no poder respirar.

La història no va acabar aquí, de fet va ser un altre pilot molt conegut a la comarca i el seu copilot, Josep M. Membrado i Jordi Vilamala qui es van convertir en els àngels de la guarda de Pons i Haro.

El pilot d’Olost, que venia dos cotxes darrere de Pons va parar el seu mitsubishi Evo X en veure el patiment dels de Ford. El díficil accés dels vehicles sanitaris al lloc on era Pons va fer reaccionar de manera molt ràpida a Membrado que posava en joc la seva posició a la prova per tal d’ajudar al manlleuenc. L’Olostí va fer baixar del cotxe al seu copilot Jordi Vilamala i va fer lloc perquè Pons pogués pujar. D’aquesta forma Membrado va donar mitja volta i va anar fins al punt d’inici del tram on Pons i Haro van poder ser atesos amb rapidesa.

La reacció tan ràpida de Membrado va alleugerir mals majors que van acabar amb els pilots de Ford a l’hospital amb una costella trencada cadascú. Tot i així tant Pons com Haro ja es troben a casa amb l’alta recuperant-se de mica en mica de l’mpacte.

L’organització va advertí a Membrado que el què havia fet era il.legal, però el mateix Membrado afirmava que "ho tornaria a fer si hi ha en joc la vida d’un company".
EL tram va ser neutralitzat i Membrado va poder recuperar el temps perdut i va aconseguir un dels millors resultats de la seva carrera esportiva. Memrbado i Vilamala van acabar en 25a posició, i es consolidava com al segon millor pilot espanyol i el millor català.

Xevi Pons en un tram del dissabte

Jordi Vilamala i Josep. M. Membrado

Etiquetes:
Esports