26 d'abril de 2024

189 nens i nenes de Manlleu reben beques per menjar a l'escola

A Catalunya, més de 74.000 infants que cursen primària rebran ajuts per dinar a l’escola

Arola Cumeras 30 d'octubre de 2014 a les 13:40
Una imatge d'arxiu d'un menjador escolar
189 alumnes de Manlleu es beneficien de la beca menjador. Segons el regidor d’Educació, Àlex Garrido, s’està en una "situació d’estabilitat respecte l’any passat". Ha puntualitzat que és una quantitat "que fluctua perquè hi poden haver famílies que ara no estan incloses i d’aquí uns mesos sí, i a l’inrevés".

El Consell Comarcal d’Osona tornarà a garantir que es puguin quedar a dinar als menjadors escolars aquells alumnes amb necessitats especials i "s’ha millorat el funcionament". L’any passat va començar la "compactació d’hores, i els alumnes es poden quedar 3 o 4 dies; abans les beques no assumien la totalitat del cost de menjador". Des de l’any passat, hi ha famílies que "no han d’assumir cap cost perquè algunes no hi arribaven; si es detecta cas de necessitat alimentària, es poden quedar els 5 dies".

El mecanisme de funcionament per atorgar les beques es gestiona "des de tres bandes; qui fa efectiu el pagament i se n’encarrega és el Consell Comarcal; es coordina amb Serveis Socials de l’Ajuntament perquè el criteri és de renda i amb Educació". De moment, ha resultat "molt eficient". Garrido diu que el servei "funciona molt bé i n’estem molt satisfets". L’Ajuntament el curs passat hi va invertir diners per "acaba de completar les beques que ens arribaven del Consell Comarcal", tot i no "tenir-ho pressupostat".

En principi no pensen que aquest curs sigui necessari repetir-ho perquè s’han ajustat els preus dels menús als centres perquè s’ajustin als 6 euros amb 20 cèntims. Durant l’estiu, sobretot pel juliol "es va oferir el servei perquè hi havia nens i nenes de Manlleu que corrien el risc de no estar ben alimentats". S’ha convertit en una ajuda assistencial, reconeix Garrido, tot i que inicialment s’havien pensat perquè les famílies conciliessin millor els horaris.

A Catalunya, més de 74.000 infants rebran ajuts per dinar a l’escola, només pel que fa a primària. La gran majoria de les beques són ordinàries (la meitat del preu del menú) i gairebé 10.500 subvencionen tot el cost. Per primera vegada, s’utilitzen els mateixos requisits de renda i criteris per atorgar els ajuts.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu