25 d'abril de 2024

La Fundació Amics de la Gent Gran s'implanta a Osona i ja compta amb sis parelles

Tres de les actuals parelles són a Manlleu i es preveu arribar aviat a assolir les 15 a Osona

ACN 30 d'octubre de 2014 a les 16:38
Oriol Alsina, la voluntària Àngels Rovira, la senyora Berna, el rector Jordi Montaña, i el vicerector Jordi Villà
La UVic-UCC i la Fundació Amics de la Gent Gran van signar dimarts un acord de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar el voluntariat social a la comarca. La fundació es vol implantar a Osona, una comarca on ja hi ha sis parelles consolidades: tres a Manlleu, dues a Hostalets de Balenyà i una a Folgueroles.

En els propers mesos podrien arribar a una quinzena. L'acord l’ha signat el rector de la universitat, Jordi Montaña, i el gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran, Oriol Alsina. Alsina ha explicat que la voluntat de l'entitat és arribar al màxim de persones grans. Alsina ha explicat que un dels objectius de l'organització aquest 2014 és impulsar la seva acció a Osona. Per això es troba en procés de recerca de voluntàries i voluntaris.

Àngels Rovira, de Gurb, és la parella de la senyora Berna, de Folgueroles. A banda de fer-li companyia durant dues hores a la setmana, ha explicat que també van a passejar o jugar a cartes. Rovira va conèixer el programa a través dels mitjans de comunicació i va decidir dedicar el seu temps lliure a la causa. Per la seva banda, la Berna també valora molt positivament la iniciativa, tot i que s'ha lamentat que "només siguin dues hores a la setmana, ja que és poc".

A banda de consolidar la creació de la delegació territorial a Osona, Amics de la Gent Gran s'ha compromès a fomentar el voluntariat social de la UVic, fer-ne un seguiment i donar-li formació. La UVic-UCC oferirà els espais necessaris al Centre d'Estudis Sanitaris Socials perquè Amics de la Gent Gran pugui fer conferències i fomentar el voluntariat.
Etiquetes:
Societat