26 d'abril de 2024

La representació de Bits a Osona coincideix amb els 35 anys de El Tricicle

Bits possiblement serà l'última obra de creació, però ara ja estan pensant en una gira de comiat

ACN 30 d'octubre de 2014 a les 16:44
Una de les escenes de Bits, darrer muntatge de la companyia El Tricicle
El Tricicle compleix 35 anys dalt dels escenaris el proper 1 de novembre i ho celebrarà treballant. El Teatre l'Atlàntida de Vic acollirà aquest dissabte en una doble funció (6 de la tarda i dos quarts de nou del vespre) l'obra 'Bits'.

La història de la companyia va arrencar el 1979 a Breda amb una actuació que van cobrar en espècies. Després de passar per l'Institut de Teatre, Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir van començar a produir i des de llavors ja porten una desena d'espectacles de mim. Durant aquests 35 anys ja han superat els 6 milions d'espectadors.

Els noms de les obres del Tricicle tenen dues característiques que es repeteixen força. La primera seria que són breus i després que molts dels títols acaben en 'it' o 'ic'. Al llarg d'aquests 35 anys han produït: Manicomic (1982), Èxit (1984), Slastic (1986), Terrrific (1992), Entretres (1996), Tricicle 20 (1999), Sit (2002), Garrick (2007) i Bits (2012). Segons expliquen, ells tenen debilitat per l'espectacle 'Entretres', que creuen que és l'obra més sofisticada que han creat mai. El trio ha portat els seus espectacles a França, Finlàndia, Anglaterra, el Japó o el Estats Units, entre d'altres.

En aquests moments, Tricicle està de gira amb Bits, la seva última obra que es va veure per primera vegada a Alacant el maig de 2012. Cada obra del Tricicle té una vida escènica d'uns quatre anys. La companyia explica que Bits possiblement serà l'última obra de creació, però ara ja estan pensant en una gira de comiat amb els millors gags de la història.
Etiquetes:
Cultura