24 d'abril de 2024

Una empresa osonenca, de les poques especialitzades en comercialitzar carn de senglar

Només el 10% de la carn que tracta Càrniques Llorà de Sant Miquel de Balenyà es ven a Catalunya

ACN 31 d'octubre de 2014 a les 13:36
Un treballador de l'escorxador desossa un senglar
Oberta la temporada de caça, els escorxadors comencen a rebre els primers senglars abatuts als boscos catalans. Hi ha només dues empreses dedicades a comercialitzar aquest tipus de carn, una a Girona i l'altra a Osona, Càrniques Llorà, a Sant Miquel de Balenyà, Seva.

L'empresa acaba d'obrir les portes del seu nou escorxador i ja ha rebut els primers exemplars. El director, Josep Llorà, ha explicat que el 90% de la carn s'exportarà. Tot i que la caça del senglar està força estesa a Catalunya, el país no té la tradició de consumir-lo i s'envia a altres països, especialment França, Alemanya, Bèlgica i Portugal.

La temporada passada es van capturar a Catalunya un total de 35.000 porcs senglars, segons dades del Departament d'Agricultura. D'aquests, 1.000 van passar per Càrniques Llorà. Fins ara portaven els animals que duien els caçadors de la zona a un escorxador extern, però a partir d'aquesta temporada ho fan des del seu propi.

Les colles de caçadors d'Osona, però també de la Selva, el Vallès Oriental o la Garrotxa, solen abatre les seves preses en cap de setmana, i això vol dir que dilluns l'escorxador ha d'intensificar la seva feina. Molts no saben què fer-ne de la carn i l'única via que tenen per rendibilitzar una mica l'activitat de caça és portant les peces a l'escorxador on es cobra un tant per quilo.
Etiquetes:
Economia i empresa