25 d'abril de 2024

La plaça dels Àlbers de Manlleu acollirà diumenge una castanyada popular

Es tracta d'una activitat gratuïta i oberta a tothom, amb un horari de 10 a 12 del matí

Arola Cumeras 31 d'octubre de 2014 a les 13:40
L'edició del 2012 de la Castanyada popular a Manlleu
Aquest diumenge Manlleu celebrarà una Castanyada popular a la plaça dels Àlbers. Es tracta d’una iniciativa de les associacions de veïns del barri de l’Erm i de La Coromina, que comptarà amb jocs i música amb Xevi Acordionista.

L’activista cultural Miquel Casanovas, vinculat al barri de l'Erm, diu que és molt important poder fer celebracions populars al carrer per fomentar les bones relacions entre els veïns. Els plats que es degustaran seran una barreja de cultures.

Segons Casanovas, també comptaran amb el suport d’alguns veïns de Vilamirosa, que també tenen previst fer alguna parada de castanyes el dissabte. De parades, alumnes de centres escolars de Manlleu i fins i tot alguna botiga n’ha impulsat a diversos punts de la ciutat.

Pel que fa a la Castanyada de diumenge, es farà de 10 a 12 i en els darrers anys s’havia fet "un model de visitar alguns carrers del barri i aprofitar per conèixer-los". Hi ha hagut "un treball previ de difusió per intentar que ens trobem tots plegats i s’ha passat pels pisos dels veïns per explicar-los la festa i intentar que ens trobem tots". Casanovas afegeix que "tothom hi està convidat però és cert que com que és gratuït no hi haurà grans quantitats". El tema de conversa al barri és l’enderrocament de part dels pisos de Can Garcia, que sembla imminent. Hi ha una gran expectació com si es tractés d’una "nit de Reis".

Explica que "és curiós però fins i tot hi ha certa nostàlgia" i alguna gent "trobarà a faltar els pisos però més com a símbol d’una època, en què a l’inici els blocs van suposar una revolució perquè tenien ascensor, calefacció central i aigua corrent, en aquell moment molts serveis". A més "molta gent es coneixia i es va formar un caliu".
Etiquetes:
Cultura