25 d'abril de 2024

Dilluns vinent entren en vigor en període de prova les noves illes de vianants de Vic

A les noves tres illes de vianants s'hi ha instal·lat un sistema de control de set càmeres

ACN 4 de novembre de 2014 a les 17:16
La presentació del projecte de les illes de vianants
Vic aposta per implantar un model de mobilitat que prioritzi el vianant per davant dels vehicles de motor i pacifiqui el trànsit rodat a la ciutat. A partir de dilluns 10 de novembre la restricció de pas entrarà en vigor per període de prova en què encara no es multarà a tot el centre històric, l'eixample Morató i un tram del carrer de Gurb.

L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat que el projecte de vol ajudar a construir una ciutat "més amable i sostenible". Juntament amb el carrer Manlleu, i el primer tram del carrer de Gurb, es creen a Vic tres illes de vianants: centre històric, eixample Morató i el segon tram del carrer de Gurb - en direcció a la plaça del Mil·lenari-. En aquestes tres illes de vianants s'hi ha instal·lat un sistema de control de set càmeres, situades als accessos. Els dispositius només fotografiaran el vehicle i la matrícula, per tal de reconèixer si correspon a la relació de vehicles autoritzats que està a disposició de l'Ajuntament.

Hi podran accedir les persones que hi resideixen, els llogaters i titulars d'un domicili, d'un garatge o d'un local comercial, així com les persones amb mobilitat reduïda amb certificat. També les persones que ho necessitin amb la presentació d'una sol·licitud d'autorització temporal i excepcional, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Josep Rafús.

Aquells vehicles que se saltin les advertències de prohibició de pas i la càmera fotografiï les seves matrícules hauran de fer front a una multa econòmica.