25 d'abril de 2024

L'Associació d'Asperger d'Osona impulsa un curs adreçat als docents

El curs es farà el dijous 13 de novembre i 27 de novembre

Arola Cumeras 6 de novembre de 2014 a les 16:50
L'Associació d'Asperger d'Osona organitza la segona edició del curs per a mestres "Entén-me a l'escola, sóc asperger". Durant el mes de novembre, es faran dues sessions adreçades a mestres, professors i de la comarca.

Una sessió s'adreça a nivells d'educació infantil, cicle inicial i cicle mitjà i una altra sessió per a cicle superior de primària i educació secundària. Aquest any s’ha ampliat també a personal com monitors de menjador, vetlladors i monitors de lleure. La presidenta de l’entitat, la manlleuenca Mònica Vera, explica que les sessions aniran a càrrec de Lluïsa Nebot, psicòloga de l'Associació Síndrome d'Asperger d'Osona i del CDIAP Tris Tras.

L'objectiu de les sessions és donar a conèixer quines característiques tenen en comú la majoria d'alumnes amb la Síndrome d'Asperger, que entra dins dels trastorns de l'espectre autista, i quines són les seves dificultats i les seves fortaleses. La finalitat és ajudar a entendre'ls i donar-los les eines adequades que el ajudin a créixer, segons comenten des de l'entitat. Vera concreta que "demanem que estiguin més al cas en dificultats que poden sorgir en espais en què interactuen amb els altres alumnes, com ara les hores del pati, o moments al vestuari, per posar un exemple dels instituts".

Afirmen que les famílies són conscients que per als docents "no és fàcil tenir algú amb algun tipus de dificultat a l’aula, i més amb les retallades". Tot i així, "la formació els va molt bé per donar-los eines en casos i situacions concretes que poden distorsionar el ritme normal de la classe". "Els entenen millor i després treballen la problemàtica amb ells", conclou Vera.

El curs es farà el dijous 13 de novembre i 27 de novembre de 17.30h a 20.00h a l'escola Marta Mata de Torelló. Els interessats ja es poden inscriure. L'any passat aquesta formació va arribar a 180 professionals de l'ensenyament de tota la comarca.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu