25 d'abril de 2024

L'empresa de Manlleu Ràdio Carrera, premiada per la seva trajectòria

El 2014 ha estat "un molt bon any" i l'empresa confia en projectes de futur que ens faran "créixer i ser de referència"

Arola Cumeras 13 de novembre de 2014 a les 13:43
Una imatge dels responsables de l'empresa manlleuenca Ràdio Carrera amb el guardó
El Dia de la Cambra a Osona va reconèixer aquest dimecres les empreses més destacades de l’any. L’empresa de Manlleu Ràdio Carrera va rebre el guardó a la millor trajectòria empresarial. El gerent, Joan Sala Carrera ha considerat que el premi "és un orgull, una alegria i una emoció".

Joan Sala ha explicat en una entrevista a Ràdio Manlleu que és un premi a "l’esforç d’una família i a una llarga trajectòria, que arriba després de moltes vivències, anys i records". Afirma que al llarg dels anys han sabut conservar l’esperit de servei que els caracteritza que ha definit com "l’ADN del botiguer, del taulell, d’atenció al client i de donar-ho tot per satisfer una necessitat".

Afirma que ha estat important "poder superar diferents crisis i especialment aquesta última que està fent tan mal a l’economia". L’any 2014 es tancarà amb un creixement "per sobre del 30% i continuen fent expansió". Precisament ara "tanquem un acord amb un altre magatzemista que se’ns uneix per fer compres conjuntes i entrem en una fase d’expansió nova que abordem amb gran il·lusió". Ha avançat que hi haurà "noms molts importants de la distribució catalana, coneguts en altres comarques com el Bages, el Penedès i altres". Encara no es poden avançar més detalls perquè "no es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat".

*La llavor, fa 68 anys*

L’empresa Ràdio Carrera va començar el seu camí gràcies a l’empenta del seu fundador, Joan Carrera, que l’any 1946 va obrir una botiga de venda i reparació d’aparells de ràdio a Manlleu. De fet, i en paral·lel, el mateix Joan Carrera va ser un dels responsables del naixement de l'emissora municipal, Ràdio Manlleu, durant els anys 50.

Poc a poc, la botiga va anar ampliant els productes i serveis que posava a l’abast dels seus clients i va fer-se un lloc de referència en el comerç d’electrodomèstics i aparells electrònics a tota la comarca.

El compromís i passió dels seus responsables es va traduir en un salt endavant de l’empresa, amb noves botigues pròpies. A la primera dècada del segle XXI Ràdio Carrera va obrir-se camí també en el comerç al major, on actualment és la tercera plataforma regional de Catalunya en la distribució d’electrodomèstics, amb 15 botigues pròpies i prop de 100 botigues associades a tota Catalunya, la meitat de les quals formen part de la marca "Grup Carrera – centres de confiança".

En la concessió del premi es vol reconèixer la trajectòria de l’empresa que, 68 anys després de la seva fundació, arriba ja la tercera generació familiar en una empresa que s’ha obert amb valor a noves oportunitats de negoci tot mantenint el seu compromís amb el comerç de proximitat i el capital humà de la comarca d’Osona.

També han estat premiades les osonenques Proquimia; Intorex; Fussimanya i el Centre d’Estudis el Seminari CEES.
En el decurs de l’acte, l'exconseller Antoni Castells va valorar els nous escenaris econòmics que s’obren a Catalunya després del procés participatiu celebrat el passat 9 de novembre.
Etiquetes:
Economia i empresa