26 d'abril de 2024

El Bisbat de Vic registra un dèficit de més de 341.000 euros durant el 2013

L'entitat cobreix el dèficit a partir de "recursos propis acumulats dels exercicis que van ser positius"

ACN 17 de novembre de 2014 a les 16:13
El Bisbe de Vic, Romà Casanova, acompanyat per l'ecònom, Joan Carles Carles, i el vicari general, David Compte
El Bisbat de Vic, del qual depenen les tres parròquies de Manlleu, ha presentat el tancament dels comptes del 2013 amb un dèficit de 341.800 euros. Mentre els ingressos van ser de 10,8 MEUR (un 4% menys) les despeses van sumar 11,2 MEUR (un 3% menys).

L'ecònom del Bisbat, Joan Carles Carles, ha apuntat que, tot i els criteris d'austeritat que s'han aplicat, la previsió pel 2014 és que el dèficit creixi més. Més de la meitat dels ingressos del Bisbat vénen de l'aportació dels fidels, un 58,4%. La resta de fons provenen de la Conferència Episcopal Espanyola (18,5%), de les rendes del patrimoni (15,6%), i de les subvencions (7,5%).

Segons Carles, la crisi és un dels motius principals de la situació econòmica complicada de l'entitat diocesana, ja que "ha et que els col·lectius habituals que van a la parròquia hagin baixat". Però també ho atribueix a altres motius.

D'altra banda, l'ecònom ha aclarit que per fer front al dèficit, el Bisbat no es pot endeutar i que l'entitat cobreix el dèficit a partir de "recursos propis acumulats dels exercicis que van ser positius". D'altra banda, el Bisbe de Vic, Romà Casanova, preguntat pel procés que viu el país, ha afirmat que "a l'església no li correspon ser capdavantera de cap qüestió política".
Etiquetes:
Economia i empresa