26 d'abril de 2024

El Museu del Ter de Manlleu, peça important dins la futura xarxa de museus de ciències naturals

L’ambientòloga Núria Sellarès ha parlat dels fuits de la recerca en rius mediterranis

Arola Cumeras 18 de novembre de 2014 a les 16:44
Una imatge d'una de les ponències, aquest dimarts al migdia
El Museu del Ter de Manlleu ha estat aquest dimarts la seu de la segona trobada de tècnics de col·leccions de ciències naturals, amb una cinquantena d'assistents. El Museu de Ciències Naturals de Barcelona va ser l'escenari de la primera edició celebrada l’any passat.

La trobada d’enguany porta per títol El valor de les col·leccions de ciències als museus del segle XXI i els tècnics d’una vintena centres i museus de ciències d’arreu de Catalunya estan convidats a debatre i compartir experiències a l’entorn d’aquesta temàtica. El director del CERM, Marc Ordeix, ha explicat que estan "ben posicionats" dins l’embrió de la xarxa de museus de ciències naturals de Catalunya.

Al Museu del Ter hi ha dues grans col·leccions, la part història amb peces d’antigues fàbriques tèxtils i la de ciències naturals. A la trobada s’explica el motiu pels quals es guarden aquestes col·leccions d’objectes. S’explora el seu valor científic, històric, per validar les espècies, veure canvis al llarg del temps o tenen un valor econòmic. Un altre element important és el valor social i educatiu per "fer tallers, explicar com era la vida en el passat".

El Museu del Ter ha fet dues presentacions divulgatives. L’ambientòloga Núria Sellarès ha parlat dels Fruits de la recerca en rius mediterranis. Maria Mercader i el mateix Marc Ordeix han fet una ponència sobre L’herbari de l’antic Gabinet de Ciències Naturals del Seminari de Vic, que es conserva a Manlleu. Entre les ponències externes "n’hi ha hagut moltes d’interessants".
Etiquetes:
Cultura