26 d'abril de 2024

Manlleu retrà un homenatge a Joan Riera, impulsor de centenars d'habitatges socials a la ciutat

L’acte estarà presidit per l'alcalde de Manlleu i comptarà amb la presència de Joaquim Vivas

Arola Cumeras 19 de novembre de 2014 a les 11:51
Manlleu homenatja aquest dimecres Joan Riera Rius, impulsor de l’habitatge social a la ciutat. L’acte serà a les 8 del vespre, a la sala de plens del consistori. En el marc de l’homenatge s’ha convidat Carme Trilla, responsable d’Acció Social de Càritas a Barcelona.

Trilla, que havia estat secretària d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, parlarà de L’habitatge social a Catalunya, la solució integradora. Joan Riera va ser l’impulsor d’uns 400 habitatges a Manlleu a la zona compresa entre la plaça de Dalt Vila i el cementiri. Riera va inventar el model de cases anomenat "cases tipus Riera" i a la seva ciutat natal, on se’l va declarar vigatà il·lustre, en va construir unes 200. De la seva figura n’ha parlat l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, afirmant que "va ajudar persones desafavorides i sempre va trobar solucions positives".

A l’acte de dimecres, Carme Trilla serà la ponent experta, que també coneix a fons altres aspectes de Manlleu com ara els pisos de Can Garcia, perquè havia col·laborat amb el consistori. L’acte estarà presidit pel mateix alcalde de Manlleu i comptarà amb la presència de Joaquim Vivas, president de l’assemblea comarcal d’Osona de la Creu Roja i exalcalde de la ciutat. Just després de la xerrada de Carme Trilla tindrà lloc l’acte de lliurament de la placa als familiars de Joan Riera.