25 d'abril de 2024

L'Escola de Música de Manlleu celebra els 35 anys amb una quinzena d'activitats lúdiques i formatives

Els actes centrals s'emmarcaran dins d'una nova edició de la Primavera (en)Cantada

Arola Cumeras 19 de novembre de 2014 a les 17:01
Una imatge de la presentació dels actes del 35è aniversari
L’Escola Municipal de Música de Manlleu ha presentat un complet calendari d’activitats que s’allarga fins al juny, final de curs, per celebrar els 35 anys de l’entitat. Es comença aquest diumenge 23 de novembre amb el concert inaugural a càrrec dels professors, a la sala d’exposicions de Can Puget, i aquest mes també hi haurà un intercanvi amb una coral basca.

Hi ha almenys una activitat cada mes i durant el mes de desembre es recupera el concert solidari a benefici de La Marató de TV3. Pel gener, s'ha previst l'inici del 18è cicle de Jazz i una Master Class de piano amb Jordi Domènech. Pel febrer, es farà el concert-espectacle de les Sonatines de Carnestoltes, creades pel mateix Domènech. A més, hi haurà un curs de violoncel entre el 13 i el 16 que va "destinat a professors del mètode Suzuki d'arreu de l'Estat Espanyol, ja que la de Manlleu es una escola única amb alumnes que permeten fer classes de grup a tots els nivells. Un dels puntals de l’escola, segons es va recordar, ha estat precisament aquest mètode Suzuki, molt vinculat a la prestigiosa professora Eulàlia Subirà.

Pel març, continuaran les Jam Session del Cicle de Jazz. El cap de setmana fort serà per l’abril, el cap de setmana del 17, 18 i 19, quan es tornarà a fer l’activitat del piano al carrer Maria Canals i dos concerts multitudinaris a la plaça. Guillem Costa, coordinador dels actes del 35è aniversari, va explica el concert de + Música, el 18 d’abril i l'ha descrit com "multitudinari", en format de Big Band, i amb la participació de 28 escoles i uns 300 alumnes". El 19 hi haurà un altre concert "important" a la plaça que s'impulsa amb els Amics de la Música de Manlleu, que també estan d'aniversari, en aquest cas dels 25 anys.

El mes de maig es celebrarà la tercera edició de Sinestèsia, amb un format que es mantindrà i que s'organitzarà de manera molt estreta amb el col·lectiu artístic La Solitària. Pel juny es preveu una festa de cloenda en format de sopar i concert popular d'alumnes, exalumnes, mares, pares i professorat.

*262 alumnes i llista d'espera*

La directora, Laura Castany, va remarcar que un dels factors importants és "que l’ajuntament sempre ha confiat en nosaltres i la tasca que sempre estem realitzant". També ha posat èmfasi el "gran esforç dels professorat per haver-ho fet possible". Va confirmar que malgrat les dificultats, l’escola continua tenint una gran acceptació, actualment amb 262 alumnes i llista d’espera.

Un dels reptes de futur seria un canvi d’ubicació, ja que els instal·lacions a Can Puget han quedat petites però de moment per la conjuntura econòmica no és possible. Darrerament, han incrementat el nombre d’instruments, ja que la família Carandell ha fet donació d’un piano. El centre també prepara un projecte de programa radiofònic amb professors i alumnes que s'emetrà per Ràdio Manlleu.

El regidor de Cultura, Àlex Garrido afirma que és "una gran satisfacció celebrar l’aniversari d’una escola de música que té un grandíssim prestigi a la comarca d’Osona". Va agrair "l’esforç dels professorat, la direcció i els pares en uns anys difícils" i va dir que "és una de les institucions més ben valorades per la ciutadania de Manlleu" i va lamentar que l’aportació "per part de la Generalitat hagi caigut en picat i no sabem ni si hi serà".
Etiquetes:
Cultura