25 d'abril de 2024

La Setmana de la Ciència porta fins al Puig-Agut una conferència de 'matemàgia'

Es convoca la 19a Setmana de la Ciència a Catalunya a càrrec de la Fundació Catalana per la recerca i la innovació

Rayhana El Yandouzi 19 de novembre de 2014 a les 17:51
Alumnes de l'institut Antoni Pous que han estat voluntaris a la conferència
S'ha estrenat la 19a Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per la recerca i la innovació. Un dels exemples del seguiment a Manlleu ha estat aquest dimecres 19 de novembre quan s’ha organitzat una conferència sobre el concepte d’entropia.

La xerrada s'ha fet a l'escola Puig-Agut i ha anat a càrrec de Miquel Duran, catedràtic de química i física a la Universitat de Girona. Amb aquest acte, el físic ha incitat a més de 120 alumnes de secundària i batxillerat de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu a fer un tastet de 'matemàgia', barreja de matemàtiques i màgia, la conclusió final de la qual ha estat que "tota màgia és donada gràcies a la ciència".

Duran ha intentat fer servir l’il·lusionisme per explicar conceptes difícils com el d’entropia mateix, que vol dir "mesura del desordre microscòpic d’un sistema" i la màgia per explicar ciència. "Tot allò que sembla inexplicable, la ciència l’explica", ha assegurat.

Es tracta d’una setmana on de manera intensiva, es convoquen diferents esdeveniments i actes voluntaris relacionats amb la ciència. L’objectiu, segons Duran "és que els estudiants valorin més la ciència i la necessitat d’aquesta a la vida, captar vocacions de cara a les carreres científiques i tecnològiques de les universitats i promoure la ciència en general". Els actes s’allargaran fins al 23 de novembre i s'impulsen a Catalunya juntament amb les universitats de Vic i Girona i amb la col·laboració de diferents centres de recerca.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu