24 d'abril de 2024

Emotiu homenatge de la ciutat de Manlleu al constructor Joan Riera

A primera fila, entre els familiars de Joan Riera, hi havia l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal

Arola Cumeras 20 de novembre de 2014 a les 13:18
Una imatge de la sala de sessions de l'Ajuntament, plena de gom a gom
Una sala de plens atapeïda va ser aquest dimecres l’indret que va acollir l’acte d’homenatge i en record de Joan Riera Rius, que va ser declarat vigatà il·lustre, impulsor de la construcció d’habitatges socials a Manlleu, on se’n van fer prop de 400.

Es van concentrar sobretot a la zona compresa entre la plaça de Dalt Vila i el cementiri, i també a Vic, on es van fer més de 200 cases "de tipus Riera". L'acte el va encapçalar l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, i va comptar amb la presència de nombrosos regidors del consistori, dels grups d'ERC, ICV, CiU i també del grup dels no adscrits. A primera fila, entre els familiars de Joan Riera, hi havia l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.

A l'homenatge hi va participar, amb una interessant i amena conferència, Carme Trilla, responsable d’Acció Social de Caritas Barcelona i exsecretària d’Habitatge. Trilla va parlar amb paraules molt entenedores de la bombolla immobiliària i va recordar la manera com Riera va aconseguir facilitats econòmiques perquè moltes famílies poguessin accedir al seu habitatge, malgrat que fos iniciativa privada i va parlar d'una persona "avançada" al seu temps.

Trilla va reflexionar també sobre el fet que les característiques constructives han resistit el pas del temps i va establir una comparativa amb altres construccions "que han resultat una acumulació de problemes socials" i que han tingut "un alt cost social", al·ludint indirectament a la situació de Can Garcia.

L'exalcalde Joaquim Vivas, responsable de Creu Roja a Osona i acabat de nomenat fill adoptiu de Manlleu, va recordar Joan Riera com "un home bo" i "profundament cristià". Va despertar somriures a la sala amb les seves anècdotes. Els familiars de Joan Riera, presents a l’acte, van recollir una placa commemorativa i una làmina del Serpent de Manlleu. Entre el públic, es van sentir comentaris sobre que "la sala de plens de Manlleu mai no havia estat tan plena de vigatans".

Joaquim Vivas, Carme Trilla, Pere Prat i Josep Carrera

El gendre de Joan Riera, Josep Carrera, va recollir la placa commemorativa en nom dels familiars

Etiquetes:
Política Municipal