25 d'abril de 2024

Els alcaldes de la Xarxa C-17 demanen a l'Estat que acceleri els tràmits de desdoblament de la línia R3

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, diu que "no pot ser que el trajecte Puigcerdà-Barcelona duri més de 3 hores"

Arola Cumeras 24 de novembre de 2014 a les 13:50
Una imatge de la trobada d'alcaldes a Puigcerdà; el batlle de Manlleu, Pere Prat, segon per la banda esquerra
Els municipis de la Xarxa C-17, entre els quals hi ha Manlleu, es constituiran com a entitat jurídica, formada per ajuntaments, i també per empreses i organitzacions econòmiques. L’objectiu serà potenciar econòmicament i socialment aquest territori.

També disposaran ben aviat web: xarxaC17.cat, que s’ha presentat en el marc de la 3a Jornada Tècnica que es va fer divendres a Puigcerdà. Els alcaldes han reclamat "enèrgicament" al Ministeri de Foment que tramiti de nou l'expedient d'impacte mediambiental del desdoblament de la línia R3 de Montcada a Ripoll per poder presentar al·legacions l'any vinent i que es pugui redactar ja el projecte de forma definitiva, tal com ha comentat el batlle manlleuenc, Pere Prat.

A l’estació de tren de Manlleu no hi ha inversions ni millores a l’horitzó. A l’estiu es van rebre algunes "queixes del col·lectiu Perquè no ens fotin el tren", ha explicat Prat, perquè "l’estació estava tancada i vam fer algunes gestions i la resposta de la Generalitat va ser molt positiva". Afirma que hi seguiran treballant i demanant amb urgència una majora confortabilitat "sense renunciar a la doble via". També ha elogiat la tasca de pressió i difusió d'aquest grup reivindicatiu.

La trentena d'alcaldes de la Xarxa C-17 reunits a Puigcerdà han reivindicat la línia R3 de rodalies de Renfe com a eix fonamental de comunicació entre el territori i Barcelona. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha denunciat que "no pot ser que el trajecte Puigcerdà-Barcelona duri més de tres hores, igual que fa 50 anys" i ha afegit que "no és competitiu amb altres transports públics i menys amb el transport privat".

En relació al desdoblament i millora total de la R3, ara exigeixen el desdoblament de Montcada fins a Ripoll, i no fins a Vic, i la millora de la línia entre Ripoll i Puigcerdà. El cost de desdoblament i millora total de la línia tindrà un import de 2.000 milions i consideren que s'ha de tirar endavant el més aviat possible. La Declaració dels Alcaldes de la C17 està formada per una trentena d'ajuntaments. Aquest corredor viari i ferroviari constitueix un dels principals eixos de l'activitat productiva de Catalunya.
Etiquetes:
Economia i empresa