24 d'abril de 2024

Divendres i dissabte Manlleu se suma al Gran Recapte d'Aliments

Els horaris seran divendres de 3 a 9 i el dissabte de 10 a 9

Arola Cumeras 26 de novembre de 2014 a les 13:56
Alguns dels voluntaris de l'Església Evangèlica de Manlleu durant el Gran Recapte del 2013
Mitja dotzena de supermercats i el Mercat Municipal participen en la recollida d’aliments de divendres 28 i dissabte 29 de novembre a Manlleu en benefici de El Sarró Manlleu Aliments Solidaris. Segons dades facilitades per la regidora de Benestar Social, Carme Trillas, més de 300 famílies utilitzen el Sarró.

Enguany es tornen a demanar aliments bàsics com oli, conserves de peix com ara tonyina, xocolata en pols o llet de continuïtat per nadons. El mecanisme de participació és molt senzill, i integrat dins del mateix procés de compra, segons ha remarcat la regidora. Només es tracta de dipositar els aliments en unes caixes especialment pensades per a aquest propòsit.

L’avantatge de formar part del Banc d’Aliments de Barcelona, segons Trillas, és que "abans tot s’havia de tornar a la capital i es tornava a distribuir però ara és diferent i l’avantatge és que, igual que l’any passat, el que recaptem a Manlleu es queda a casa".

Tot està integrat "a base de voluntaris i el Sarró estarà obert per anar descarregant. L’any passat es van recaptar 6.514 quilos d’aliments. Trillas diu que "com que són aliments bàsics, s’esgoten ràpidament les existències, pot durar entre un mes i mig i dos mesos". Afirma que "la sorpresa és que la gent ens truca dient que vol formar part del recapte, hi ha empreses en l’anonimat que fan les seves aportacions d’aliments". Carme Trillas ha volgut desmentir rumors i ha afirmat que s’utilitzen criteris objectius per seleccionar acuradament les famílies que reben aquests aliments.

Els horaris seran divendres de 3 a 9 i el dissabte de 10 a 9. El recapte de Manlleu està organitzat per Creu Roja, l’Església Evangèlica, Mares Món, Càritas, Dones Solidàries i l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manlleu. Durant els 2 dies de recapte, i en el marc de les accions definides en el Pla de Civisme de la ciutat, es comptarà també amb l’ajuda dels agents cívics.

Els establiments participants a Manlleu són l’Esclat (passeig de Sant Joan, 99), el Bon Preu (carretera d'Olot, 1 i carrer Vilamirosa, 90), el Caprabo (avinguda Doctor Oliveres, 118), Mercadona (carrer Doña Blanca, s/n), Sorli Discau (carretera d'Olot) i Bon Àrea (avinguda. de Roma , 110). A més, hi participa el Mercat Municipal de Manlleu i seran també punts de recollida d’aliments els dos casals de la gent gran (l’ASVAT, a la plaça Fra Bernadí, i el casal del Centre Cívic Frederica Montseny).
Etiquetes:
Societat