25 d'abril de 2024

El Mercat Medieval de Vic millora la posada en escena de L'Assalt de l'Altarriba

La fira se celebrarà del 6 al 8 de desembre

ACN 26 de novembre de 2014 a les 18:31
Un fragment de l'obra que es podrà veure durant el Mercat Medieval
El Mercat Medieval de Vic ha decidit mantenir l'aposta per la vessant cultural de la fira i ha millorat la posada en escena de L'Assalt de l'Altarriba, la recreació d'un fet històric teatralitzat del segle XV que acostarà els espectadors a les causes de la guerra civil catalana. A l'obra hi participaran més de 40 actors d'Osona.

La història comença l'any 1467 amb una escena que situa l'espectador en el context històric de la guerra civil catalana i passa per diferents situacions, com la revolta dels remences, fins arribar a l'any 1475 amb la victòria de les forces de la ciutat sobre els assaltants. El director escènic, Pep Simón, ha explicat que en comptes de set episodis, en aquesta edició es podran veure vuit escenes diferents i el treball amb els actors s'ha aprofundit molt més.

Cada un dels vuit episodis es representarà en un espai únic de la ciutat. El preu de cada escena és d'1 euro, i l'abonament per a totes les escenes en valdrà 5. La història s'amplia enguany amb una nova escena que tot i no desvelar-ne la trama, es podrà veure al Museu Episcopal de Vic.

El llibre homònim, L'Assalt de l'Altarriba, es va publicar a mitjans de novembre i recull l'obra de teatre i la contextualització històrica dels fets. El llibre es podrà comprar a l'Oficina de Turisme de Vic i durant els dies de Mercat Medieval. D'altra banda, la fira medieval vigatana comptarà amb un total de 362 expositors. La regidora de Fires i Mercats, Montse Rovira, ha destacat que una altra novetat és que es comptarà amb un campament de setge, que recrearà el temps del rei Joan II.
Etiquetes:
Cultura