25 d'abril de 2024

El Tac Osona, Sant Tomàs i el Bisbat de Vic reben premis pels seus projectes solidaris

El Tac Osona destinarà els diners del premi a millorar el seu projecte d'enclavaments laborals

Arola Cumeras 27 de novembre de 2014 a les 13:50
Una foto de família dels projecte guardonats a la comarca d'Osona
BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes han donat suport a 33 projectes solidaris escollits pels empleats del banc a Catalunya. Entre els premiats hi ha projectes de 3 entitats d’Osona: l’Associació Sant Tomàs PARMO i el Bisbat de Vic, i la Fundació Privada Tac Osona, per un projecte que es desenvolupa a Manlleu.

Ricard Gorgals, director del TAC Osona ha valorat a Ràdio Manlleu que aquest ajut, en el seu cas de 10.000 euros, suposa una empenta important. Una de les línies d’activitat "són els enclavaments laborals, que és quan s’arriba a un acord amb una empresa per tal de desplaçar-hi un grup de persones discapacitades per fer-hi una estada laboral". Actualment el projecte ja engloba 80 persones, algunes de les quals són de Manlleu. Amb el premi, s’obrirà un nou enclavament laboral amb 6 persones noves.

A més, amb l’àrea social i de qualitat s’ha dissenyat l’anomenada eina de capacitació. Es tracta d’un taller que és un banc de proves per fer formació prèvia a la incorporació al lloc de treball definitiu. Hi ha un monitor i es simula la feina que es farà un cop a l’empresa. Precisament, els diners es destinaran directament al finançament d’aquest personal formador.

El premi i el projecte beneficia "les persones més vulnerables, perquè sense la capacitació seria molt difícil que se’n sortissin". El projecte d’enclavaments laborals es van crear legalment el 2004 i "han tingut una certa evolució". Els enclavaments són en empreses "de diferents sectors econòmics i industrials d’Osona" i la col·laboració amb l’empresari és clau.

Dimarts es va fer el lliurament de premis a les 33 entitats premiades. Els projectes socials, dotats amb un total de 300.000 euros, beneficiaran al voltant de 200.000 persones.
Etiquetes:
Societat