27 d'abril de 2024

Tots Fem Manlleu es mostra preocupada per la rescissió del contracte del mediador

L’entitat planteja que es reconsideri la suspensió del decret de l’Alcaldia del 28 d’abril del 2006

Arola Cumeras 27 de novembre de 2014 a les 16:45
L’entitat Tots Fem Manlleu ha emès un comunicat en què alerta que s’està lluny d’assolir alguns reptes vinculats a la integració. Consideren que resulta "estrany que es vagi desmantellant l’equip de mediació".

Al ple de novembre, el consistori va decidir rescindir el contracta de l'actual mediador perquè no havia pogut acreditar la titulació mitjançant la qual havia accedit a la plaça per procediment d'urgència l'any 2006.

Segons un dels integrants de l'entitat social, Miquel Casanovas, "vam interpretar que en fer l’amortització del lloc de treball del mediador s'elimina un subjecte que pot ser important". L'alcalde, Pere Prat, va remarcar al ple que "no s'elimina en cap cas la plaça" sinó que es declarava nul el contracte concret que s'havia subscrit amb el fins ara mediador. La proposta va tirar endavant amb vots a favor d'ERC, CiU i l'abstenció d'ICV i els regidors no adscrits.

Per Casanovas, la mediació és "molt important, no només en espais individuals (on s’estava desenvolupant més) sinó en altres espais col·lectiu i socials". Afirma que refiar-se del Consell Comarcal "és com tenir missatgers". Les actuacions puntuals no són suficients sinó que "el mediador ha de ser una persona molt implicada a la població, que conegui l’administració i les entitats".

Casanovas diu que, "evidentment", s’han de complir normes democràtiques però "s’han de saber explicar" i aquest treball "no es pot fer en la distància, és una implicació quotidiana". Ha demanat que l’administració "trobi recursos" per poder recuperar aquesta figura.

El manlleuenc creu que en la planificació de la política d’immigració s’ha de contemplar els dos camps, el dels immigrants i el dels autòctons. Pensen que són accions de l’àmbit institucional però la col.laboració amb l’àmbit social és "bastant petita i molt formal i pensem que s’hauria d’incrementar més".

L’entitat planteja que es reconsideri la suspensió del decret de l’Alcaldia del 28 d’abril del 2006 que establia la contractació per via d’urgència de la plaça de mediador. També sol·liciten que la política de gestió de la diversitat sigui substituïda per la de la "democràcia de la diversitat" o la de la "igualtat democràtica".
Etiquetes:
Societat