24 d'abril de 2024

Manlleu, punt de sortida i arribada de la 9a edició de la Volta a Osona Clàssic Ral·li

La normativa limita la prova als 120 participants, i és una de les més emblemàtiques

Arola Cumeras 27 de novembre de 2014 a les 18:04
Foto d'arxiu: Volta Osona 2013. Foto:C.Navarro
Aquest dissabte 29 de novembre la ciutat de Manlleu serà punt de sortida i arribada de la 9a edició de la Volta a Osona Clàssic Ral·li, un dels ral·lis més esperats de l’any, puntuable dins del Campionat de Catalunya.

El ral·li està impulsat per la Secció Esportiva de Clàssic del Clàssic Motor Club del Bages. El manlleuenc Lluís Arimany explica que ha estat l’impulsor de portar-ho fins a Manlleu, amb tot el suport de l’Ajuntament, un cop la prova va deixar L’Esquirol.

Segons Arimany, la normativa limita la prova als 120 participants, i és una de les més emblemàtiques en el seu àmbit. El manlleuenc afirma que serà "un museu rodant", amb vehicles que "les persones que rondem els 50 havíem conduït quan érem joves". Les verificacions administratives i tècniques es concentraran a la zona del pavelló a partir d’1/4 de 9 del matí.

A partir de 2/4 de 9 del matí els vehicles participants s’exposaran a la plaça Fra Bernadí des d’on prendran la sortida a 2/4 de 12 i on s’hi situa el parc tancat. Després de 8 edicions, i camí de la 9a, la Volta s'ha consolidat dins del calendari de ral·lis de regularitat a Catalunya i compta amb la participació d'equips francesos, catalans i espanyols. Arimany exposa alguns dels models més atractius que es podran veure.

L'organització està perfilant els últims detalls del llibre de ruta, que en proves d'aquest tipus és secret fins el mateix dia del ral·li. Segons Arimany, es lliurarà als participants una estona abans del seu temps de sortida. Es fa així perquè "tothom estigui en igualtat de condicions; es fa en secret perquè ningú no pugui anar a entrenar".

La velocitat, que mai no pot superar els 50 quilòmetres per hora que fixa la Federació de Vehicles Antics, es va comprovant en diversos punts. Els que compleixen millor els temps, en 380 quilòmetres, seran els guanyadors. S’anirà per territori osonenc i també s’arribarà al Ripollès i la Garrotxa. Arimany ha avançat que alguns dels trams "seran del Mundial, de quan s’havia fet aquí". Es preveu que el recorregut acabi al voltant de les 9 del vespre.

L’edició d’enguany presenta una novetat, una demostració de cotxes d’automodelisme clàssics, a càrrec del Club Automodelisme de Manlleu i tindrà lloc el dissabte al matí, mentre els cotxes participants a la volta estiguin exposats a la plaça esperant la sortida.

Una imatge del cartell que promociona la prova

Etiquetes:
Esports