26 d'abril de 2024

El ple de Vic aprova uns pressupostos prorrogats

El dèficit fa dos anys superava el 120% i ara s'ha de situar al 76%

ACN 2 de desembre de 2014 a les 17:24
El ple de l'Ajuntament de Vic aprova la pròrroga del pressupost, aquest dilluns
El ple de l'Ajuntament de Vic d'aquest dilluns ha aprovat prorrogar els pressupostos municipals de l'exercici 2015, de gairebé 43'3 milions d’euros. Es tracta d'una pròrroga anunciada ja l'any passat per l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal, amb la voluntat de "no lligar de mans i peus l'acció del futur govern".

El batlle, que no repetirà a l'alcaldia, no ha volgut comprometre econòmicament el futur govern entrant que resulti de les properes eleccions municipals del maig del 2015. Vila d'Abadal ha destacat que també hagués pogut tirar endavant el sistema de recollida selectiva porta a porta, "i fer una alcaldada", però no ha estat així per no comprometre i per "respecte" als seus successors al consistori.

L'equip de govern, format per CiU i ERC hi ha votat a favor, també SI, mentre que PxC, el PSC i ICV s'han abstingut. La CUP i dos regidors no adscrits, Josep Anglada i Marta Riera, han votat en contra dels comptes municipals. Nil Puigivila, de la CUP, igual que l'any passat, ha tornat a qualificar els pressupostos d'"antisocials".

El regidor d'Economia, Toni Serrat, ha destacat que gràcies a aquest pressupost l'endeutament de l'ajuntament, que fa dos anys superava el 120%, se situarà al 76%. Un dels punts que ha creat més debat ha estat una partida que deixa de tenir sentit als pressupostos prorrogats i que són els 120.000 euros destinats a promocionar i impulsar la candidatura de Vic a la UNESCO com a ciutat gastronòmica. S'han donat a conèixer les ciutats guanyadores d'aquest distintiu de qualitat i Vic n'ha quedat al marge.
Etiquetes:
Política Municipal