23 d'abril de 2024

Els estudiants matriculats a la UVic creixen un 2%

Un dels grans projectes de la UVic en el futur immediat és el desplegament de la futura Facultat de Medicina

Arola Cumeras/ACN 3 de desembre de 2014 a les 13:59
Els dirigents de la UVic Joan Turró, el rector Jordi Montaña i Pere Quer
La matrícula de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya ha experimentat un creixement del 2% en el registre pel curs 2014-2015 i confirma la tendència cap a l'estabilitat dels últims anys.

Una dada que el vicerector Pere Quer ha qualificat de "positiva", tant pel que fa al nombre total d'estudiants en titulacions oficials (màsters, graus, doctorats, CFSG i centres adscrits), amb 5.725 estudiants, com també per la matrícula de nou accés, que amb un registre de 1.750 nous estudiants ha crescut un 5%.

Les carreres més demandades han estat Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Psicologia i Educació social. Per contra, la matrícula de magisteri ha patit una davallada del 50%.

Un dels grans projectes de la UVic en el futur immediat és el desplegament de la futura Facultat de Medicina. El terrenys de Can Baumann ja estan a punt per acollir les instal·lacions. El director de la Fundació Universitària Balmes -òrgan gestor de la UVic-UCC-, Joan Turró, ha explicat que les obres començaran quan el centre universitari rebi l'autorització per part del govern espanyol, però no abans. Segons diu, "no veiem cap argument perquè no ens donin l'autorització".

A més, el curs 2015-2016 es posa en marxa la nova residència universitària de Vic. La RUVic estarà situada a 5 minuts del campus i de l'estació de Renfe i autobús, a prop del Club Patí Vic i la C-17. La residència tindrà 237 habitacions, 229 per a estudiants universitaris i 8 per a professors amb programes de màsters i doctorats. Tindrà espais comuns com sales d'estudi, menjador, cafeteria, gimnàs, bugaderia i pàrquing. Les inscripcions s'obriran pel febrer.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu