25 d'abril de 2024

El Consell Comarcal d'Osona impulsa un cicle de documentals a les escoles

Els documentals parlen de medi ambient, cultura i societat

ACN 11 de desembre de 2014 a les 17:28
Una imatge de la presentació de la iniciativa
Un món de Cine és un projecte que té per objectiu donar a conèixer la realitat social i cultural d'aquells nouvinguts que viuen a la comarca. Es focalitzarà l'activitat en els estudiants de 3r i 4t d'ESO de set centres educatius d'Osona.

El vicepresident del Consell Comarcal d'Osona, Jordi Serra, ha explicat que a través d'una eina "tan potent" com el cinema es pot arribar a un públic més jove per sensibilitzar-los en qüestions d'immigració.

A banda de la projecció de la pel·lícula, hi haurà una sessió de cinefòrum al final on hi participaran associacions d'immigrants. Els documentals han estat escollits pel Cineclub Vic i tracten realitats de Zimbabwe, Sàhara, Xina, Sud-Amèrica, Finlàndia i l'Índia.

Des del Cineclub, Quim Crusellas ha explicat que enguany la iniciativa anirà dirigida només a escolars i no a tota la ciutadania, "perquè vam veure que ens va funcionar molt bé l'any passat". A més, han decidit apostar íntegrament pel format documental, a través de les quals es toquen qüestions culturals, socials o relacionades amb el medi ambient.

Totes les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulades en català. Dimecres dia 17 de desembre, al SI Sant Quirze de Besora es projectarà el documental 'Ithemba', una pel·lícula optimista que parla sobre la Sida, l'atur i la malnutrició a Zimbabwe. Dimecres 14, a l'IES Miquel Martí i Pol de Roda de Ter es projectarà '14 kilómetros', un film que retrata l'experiència de tres joves que travessen el Sàhara amb l'objectiu de creuar fins a Espanya i escapar de la fam i la misèria que viuen als seus països.

Després de diverses projeccions més, el cicle es tancarà divendres dia 13 de març al col·legi El Roser de Sant Julià de Vilatorta amb la projecció 'Hair Índia', un film que qüestiona la passió per l'estètica i la cultura de la imatge que impera en la societat a partir de tres relats sobre els cabells.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu