25 d'abril de 2024

L'Hospital Sant Jaume de Manlleu celebra un acte de reconeixement al voluntariat

Des del 2010 ha sortit una llista de 150 persones col·laboradores

Arola Cumeras 12 de desembre de 2014 a les 13:21
Voluntaris del centre que han estat reconeguts mostrant els seus diplomes
L'Hospital Sant Jaume de Manlleu ha celebrat aquest divendres un acte en reconeixement al centenar de persones i entitats que participen en el programa de voluntariat del centre. Els voluntaris col·laboren de forma continuada o esporàdica en les activitats que es duen a terme a l’Hospital, a la Residència Aura i al Centre de dia Josep Roqué i Castell, representen un suport molt important per millorar la qualitat de vida dels pacients i usuaris d’aquests serveis.

Des del 2010, darrera vegada que es va fer una trobada, ha sortit una llista de 150 persones. Un cop fet el recull, se’ls ha fet una festa de reconeixement, amb el lliurament d’un diploma a més de 90 persones i entitats i un record en forma de cor, fet amb feltre. Actualment d’actius n’hi ha una cinquantena.

Un dels testimonis Josep Grané, que es dedica a les teràpies com el Reiki des de fa quinze anys, va fins a l’Hospital Sant Jaume dos cops a la setmana, els dilluns i dimecres. Explica que els residents noten que "els puja els ànims i es troben millor". Explica que "ja compensa perquè se t’obren altres portes; per exemple buscava lloc per muntar un despatx i les veus de gent que aquí ha millorat han arribat a altres llocs"

El polifacètic Antoni Anglada, pintor i actor entre d’altres facetes, ha explicat que fa molts anys que col·labora, ja quan hi havia l’antic hospital. Actualment, combina moltes de les seves habilitats, des de "tocar l'harmònica, fer retrats i quadres, explicar acudits o interpretar monòlegs". Explica que l'experiència és "molt reconfortant".

Tina Vivo és la responsable del programa de voluntariat de Manlleu i explica que amb els anys "s’ha mirat de fer projectes nous i d’actualitzar tot el programa". La majoria de persones són de Manlleu però "també hi ha gent de poblacions del voltant". S’ha fet un recull de dades des del 2010 per mirar d’incloure tothom que ha anat passant per allà, sigui amb la periodicitat que sigui.

La celebració ha començat amb una foto de grup dels voluntaris al jardí de la Residència Aura. Més tard, s’ha fet el reconeixement institucional a la aala d’actes de l’Hospital, amb parlaments a càrrec dels representants de la FHSJM i de professionals que treballen dia a dia amb els voluntaris, l’entrega de premis i diplomes als voluntaris i l’emissió d’un vídeo commemoratiu. Ha fet un parlament l’alcalde de Manlleu i president de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Pere Prat, i pel gerent de la Fundació, Jaume Castellano.

La jornada s’ha tancat amb una actuació de música en directe i amb un pica-pica de germanor. La Festa del Voluntariat de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu s’emmarca en el Dia Mundial del Voluntariat, que es commemora cada 5 de desembre.
Etiquetes:
Fires i festes