24 d'abril de 2024

Aigües de Vic invertirà 1'6 MEUR en la millora del servei d'abastament d'aigua

Es preveu la renovació de més de 1.000 metres de canonades o l'ampliació de la xarxa en uns 300 metres lineals

ACN 12 de desembre de 2014 a les 13:39
Rogeli Fleta, Josep Maria Aparicio i Santi Casas, directius d'Aigües Vic
Aigües de Vic invertirà 1'6 MEUR en la millora del servei d'abastament d'aigua i en la renovació d'equips tecnològics en el període 2015-2016. El gerent de la companyia, Josep Maria Aparicio, ha assenyalat que es tracta d'un total d'onze actuacions .

L'objectiu principal és optimitzar el servei d'abastament d'aigua que inclou un nou sistema de captació d'aigua del Ter, la renovació del parc de comptadors amb telelectura. A més, també es preveu la renovació de més de 1.000 metres de canonades o l'ampliació de la xarxa en uns 300 metres lineals.

El gerent de la companyia, Josep Maria Aparició, ha explicat que aquestes xifres superen la mitjana d'inversions dels darrers 14 anys, període en què la companyia ha destinat anualment una mitjana de 480.000 euros. Un total de 45.000 persones dels municipis de Vic, Gurb, Muntanyola i Santa Cecília de Voltregà es veuran afavorides per aquesta millora de la xarxa i dels equips tecnològics.

Aigües Vic col·labora amb Càritas per donar suport a persones i famílies en situació de vulnerabilitat social i dificultats greus per poder satisfer les seves necessitats bàsiques, com és el subministrament d'aigua potable. La companyia ha creat un fons social que, gestionat per Càritas, dóna cobertura a unes 240 famílies l'any que no poden fer front als rebuts.

Càritas és l'entitat encarregada de gestionar un fons d'entre 15.000 i 16.000 euros anuals. Quan una família no pot pagar el rebut de l'aigua, Càritas emet un taló i la família pot anar a pagar el deute contret a la mateixa Aigües de Vic. Aigües de Vic va facturar 4'2 MEUR l'any 2013.
Etiquetes:
Economia i empresa