23 d'abril de 2024

El projecte d'ampliació del Centre Cultural Islàmic de Manlleu tiraria endavant a principis del 2015

L’Associació de veïns i veïnes del Puig ha presentat un escrit on fan constar “un seguit d’al·legacions”

Arola Cumeras 16 de desembre de 2014 a les 18:55
L'aspecte del Centre Cultural Islàmic aquest mes de desembre
L’Associació Musulmana de Manlleu va iniciar el tràmit per sol·licitar una llicència d’obres fa un any i mig per rehabilitar i ampliar el centre destinat a la mesquita, al carrer Casacuberta i Gallifa. El projecte fa constar que la inversió equivaldria a uns 500.000 euros.

A finals d’aquest any o començaments del vinent el més probable és que les obres tirin endavant, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Pep Mas. Segons Mas, l’Ajuntament informarà sobre el projecte presentat, sobre les al·legacions i si tot s’adiu amb la normativa, s’acabarà atorgant la llicència d’obres.

Segons Mas, s’ha de tenir en compte que les instal·lacions tenen goteres, problemes de temperatura i manca d’aïllament acústic. L’ampliació de metres quadrats de superficie construïda, segons el regidor "tal com consta al projecte presentat es fa per tenir més comoditat per la pràctica religiosa i per adequar-se a la normativa, ja que s’ha de disposar d’un ascensor, d’uns metres quadrats necessaris de vestíbul, zona de maquinari i altres aspectes que necessàriament augmenten la superficie de l’equipament privat".

L’Associació de veïns i veïnes del Puig ha presentat un escrit on fan constar "un seguit d’al·legacions" de qüestions com la mobilitat" en un indret que concentra "diversos equipaments públics", especialment la zona sanitària.

De moment, s’ha fet una trobada dels representants de cada grup municipal amb el conjunt del veïnat "i s’ha tractat els diferents aspectes que motiven les seves al·legacions, que es respondran en el moment que s’atorgui la llicència, si es dóna el cas". La inversió és completament privada i anirà a càrrec de l’entitat.