25 d'abril de 2024

Lluís Donoso tria l'edifici de Can Puget per elaborar el seu pessebre

Lluís Donoso també confia en trobar un espai per mostrar un recull de les seves obres d'anys anteriors

Arola Cumeras 16 de desembre de 2014 a les 11:32
La façana de Can Puget convertida en pessebre. Fotos: Constanci Navarro GFM
El manlleuenc Lluís Donoso ja té enllestit el tradicional pessebre que per aquestes dates elabora inspirant-se en algun edifici o construcció emblemàtica de la ciutat. És l’onzè diorama que fa i ha triat la façana de l’edifici de Can Puget.

El nou pessebre es pot veure a l’església de Santa Maria, però a més, aquests dies, al Mercat Municipal hi exposa el pessebre que havia fet, dedicat a la Font de la Mare de Déu. A la parròquia de Sant Pau s'hi pot visitar el diorama amb la façana de Can Vilaró. Donoso, que fa temps que està jubilat, explica que els ha "retocat i restaurat una mica respecte els altres anys". Afirma que la confecció ha comportat moltes hores i va començar a mitjan setembre. Aquesta setmana ha fet els últims retocs i ha agafat el compromís de "portar una fotografia ampliada del pessebre enllestit perquè es col·loqui en algun lloc visible" dins de Can Puget.

Lluís Donoso també confia en trobar un espai per mostrar un recull de les seves obres i "el regidor, Àlex Garrido, ha agafat el compromís de buscar un lloc". Dels onze pessebre, només ha conservat el campanar, la façana de l’església de Santa Maria i els tres que actualment estan exposats. En canvi, no es conserven altres "que em sap greu com l’arc de Can Regàs o el pont de Can Molas". Un cop es trobi "un espai per col·locar-los, com que els tinc en fotografia, la gent també se’n podrà fer una idea".

Explica que encara queden elements manlleuencs per reproduir que li farien il·lusió. El següent repte podrien ser "els blocs de Can Garcia". Donoso diu que "a principis del 2014 es va dir que s’aterrarien i amb una grua em vaig afanyar a tirar fotografies". Per a ell "els pisos han format part de la història de Manlleu".

Aquest any també ha volgut fer un reconeixement a l'equip de persones que li donen suport com ara Maria Rosa Tarradellas, que fa els dibuixos, Antoni Anglada, en l’apartat de pintura, Montse Güell o Sambucus que l’ajuden amb el transport.

Detall del naixement

Els emblemàtics balcons

L'arribada dels tres Reis

Etiquetes:
Cultura