27 d'abril de 2024

Estudiants de La Salle elaboren l'estrella de Nadal que llueix a la plaça Fra Bernadí

Segons el regidor Àlex Garrido "històricament a la plaça “hi faltava llum per Nadal i Reis i això cobreix la necessitat"

Arola Cumeras 17 de desembre de 2014 a les 17:21
Alumnes, professors i regidors es van col·locar sota el nou estel que decora la plaça de Manlleu
Aquest dimarts tarda els regidors d’Educació Àlex Garrido i Promoció Econòmica Josep Maria Anglada van presentar el nou element decoratiu que fa dies que llueix a la plaça Fra Bernadí.

Juntament amb els mestres i alumnes de La Salle responsables de l’elaboració de l’estrella de Nadal que presideix la plaça Fra Bernadí i la façana de l’Ajuntament es va explicar que es tracta d’un projecte realitzat des de diversos mòduls dels cicles de La Salle.

Un dels professors, Ivan Parés, d’electricitat i electrònica ha explicat que s’hi han involucrat els mòduls de mecànica "un parell de classes que han fet el suport i soldadura de l’estrella". Alumnes de mòduls "d’electricitat i mecatrònica" han fet la part elèctrica "del control i de les seqüència per la qual es va il·luminant i apagant".

Parés diu que la idea "va néixer abans de l’estiu i van sorgir diverses propostes que s’han acotat. Es van fer dibuixos amb Inventor, prototips a escala molt reduïda i n’estem contents". El professor Jordi Crosas ha coordinat la part mecànica.

Segons el cap d’estudis, Joan Serra, l’Ajuntament de Manlleu "ens va demanar si podíem fer un projecte d’il·luminació de la plaça de Manlleu". Afirma que "estem molt contents de veure com ha quedat". La primera fase ha estat fer l’estrella amb la cua de la bandera catalana. L’any següent "una altra part s’ha d’il·luminar però serà una sorpresa i el 2016 fins i tot una tercera fase".

L’Albert és un dels estudiants que ha elaborat el projecte i ha explicat que l'experiència ha estat "enriquidora". El director de La Salle, Josep Solsona, diu que "la participació amb el poble és interessant, i a més és un projecte real que porten a la pràctica i que té un temps d’execució, un termini que no ens podem saltar". A més "veure-ho exposat".

El regidor d’Educació Àlex Garrido diu que la proposta va ser fer "una estrella amb la cua, ens van demanar els colors i vam apostar per la bandera catalana; el color blau de l’estel el van decidir ells". Històricament a la plaça "hi faltava llum per Nadal i Reis i això cobreix la necessitat". A més, "és el símbol de l’arribada dels Reis i també hi jugarem el dia de la Cavalcada".
Etiquetes:
Cultura